Așteptarea pentru ultimul act al Ligii Europa se numără de acum în ore. Olympique Marseille și Atletico Madrid (finalista Champions League 2016) sunt cele două formații care se bat în această seară pentru râvnitul trofeu european.

„Balul” se va ține astăzi, de la ora 21:45 (în direct la Pro TV, Telekom Sport 1 și Look TV), pe Arena „Groupama”, din Lyon, cu o capacitate de circa 60.000 de locuri, ce vor fi umplute de suporterii iberici și francezi. Atletico Madrid a revenit, așadar, în finala Europa League, competiție în care a triumfat în 2010 și 2012, ani în care a cucerit și Supercupa Europei.

Atletico caută răzbunarea

În semifinale a reușit să treacă de Arsenal Londra, grație succesului din retur, 1-0 (în tur, 1-1). Totodată, „plăpumarii” au de luat și o revanșă la Lyon. În urmă cu 32 de ani, Atletico pierdea în acest oraș meciul din finala Cupei Cupelor, după 0-3 cu Dinamo Kiev. De partea cealaltă, Olympique Marseille bifează o nouă finală continentală. Gruparea din Hexagon cucerea în 1993 Cupa Campionilor Europeni, după 1-0 cu AC Milan.

În penultimul act al Europa League 2018, trupa pregătită de Rudi Garcia s-a chinuit cu austriecii de la FC Salzburg, de care a dispus cu emoții, scor 3-2 la general.

 

Macron face galerie

În această seară, la Lyon, vedeta trupei franceze este Dimitri Payet, în timp ce Atletico se va prezenta cu un atac de aur, prin prisma vârfurilor de clasă Diego Costa și Antoine Griezmann. La duelul din această seară este așteptat să ia parte și Emmanuel Macron, președintele Franței, cel care nu și-a ascuns niciodată pasiunea pentru Olympique Marseille.