Evenimentul Zilei > Actualitate > Euro, la un nou maxim istoric, pentru a doua zi consecutiv
Euro, la un nou maxim istoric, pentru a doua zi consecutiv

Euro, la un nou maxim istoric, pentru a doua zi consecutiv

Pentru a doua zi consecutiv, euro atinge un nivel record în raport cu leul, continuându-și aprecierea pe piața interbancară

Pentru a doua zi consecutiv, euro atinge un nivel record în raport cu leul, continuându-și aprecierea pe piața interbancară, potrivit antena3.ro. Banca Națională a României ( BNR) a anunțat marți,  un curs de referință de 4,7759 lei pentru un euro, în creştere cu 0,06% faţă de valoarea atinsă luni.

Aceasta este a doua zi în care cursul euro ajunge la un record record în raport cu leul, după ce luni euro a fost cotat la 4.7729 lei iar marți și-a continuat evoluția de creștere,  ajungând la  4.7759 lei, fiind atins un nou nivel record.

Una din cauzele deprecierii leului în raport cu moneda germană ar putea-o constitui faptul că în perioada ianuarie – septembrie, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 8,103 miliarde euro, cu 19,2% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.Dolarul american s-a depreciat în raportul cu leul, scăzând  de la 4.3159 lei la 4.3145 lei.