THeMIS (Sistem de Infanterie Modulară Hibridă cu Şenile) este un vehicul terestru fără pilot (UGV), dezvoltat de firma Milrem din Estonia care operează în domediul securităţii şi apărării, a fost prezentat pentru prima dată cu o armă FNS calibru 12.7mm ce include o Staţie de Arme Acţionate la Distanţă (RWS).

Primul prototip al UGV a fost prezentat la expoziţia Internaţională de Apărare, Securitate şi Echipamente 2015 (DSEI 2015), o expoziţie de apărare şi securitate care a avut loc la Londra, în Septembrie 2015. O nouă variantă a THeMISs UGV, numită THeMIS ADDER a fost prezentată la Singapore Airshow 2016.

 

THeMIS (Sistem de Infanterie Modulară Hibridă cu Şenile) dispune de un sistem de propulsie hibrid diesel-electric, are o sarcină utilă de 750 kg şi o viteză maximă de 24 kilometri pe oră. Cu toate acestea, caracteristica sa cea mai inovatoare este abilitatea de configurare rapidă, care îi permite să se adapteze şi să ofere soluţii specifice în funcţie de misiune.

Vehiculul multifuncţional poate servi mai multor scopuri în teatrele de operaţiuni: Platformă de transport pentru echipamentul unui echipaj, o staţie de arme acţionate la distanţă echipată cu arme de calibru mic sau mare, platformă de detectare şi de eliminare a Dispozitivelor Explozive Improvizate (IED) şi multe alte situaţii.