Evenimentul Zilei > Actualitate > ESTE sau NU este SIGUR stadionul din Craiova? Noi dezvăluiri
ESTE sau NU este SIGUR stadionul din Craiova? Noi dezvăluiri

ESTE sau NU este SIGUR stadionul din Craiova? Noi dezvăluiri

Calitatea lucrărilor de la stadionul din Craiova este din nou pusă la îndoială. După cum vedeţi din iamgine, muncitorii au tăiat ieri grinzile care nu se îmbinau, iar construcţia ridică mari semne de întrebare legate de modul de amplasare a stâlpilor de susținere și de capacitatea fermelor din acea zonă a stadionului de a susține greutatea miilor de spectatori, scriu jurnaliştii GdS.

Pentru că în ultimele săptămâni s-a vorbit despre posibile greșeli de proiectare sau construire care au dus la modificări importante pe parcursul lucrărilor (introducerea unui etaj suplimentar și reducerea înălțimii acoperișului cu zece metri), GdS a cerut părerea mai multor arhitecți referitor la noua problemă descoperită la stadion. În actualul context, temerile legate de stabilitatea construcției sunt întemeiate, iar de aici apar mai multe întrebări:

1. Au fost greșit montați stâlpii de susținere a fermelor și, dacă da, pe ce porțiune? Atâta timp cât problemă a apărut doar la ultima fermă, există posibilitatea ca un arc de cerc consistent format din mai mulți stâlpi să fi fost construit la o distanță mai mică decât cea din proiect. Geometric vorbind, lipsa de îmbinare a fermelor nu putea apărea doar la final, ci ar fi trebuit să se vadă în mai multe locuri, adică stâlpii să deseneze un arc de cerc șerpuit. Cum ei au fost acoperiți deja de suprastructuri, nimeni nu știe ce se ascunde sub ei și dacă suportă greutatea miilor de spectatori din respectivele zone.

2. A fost ferma greșit construită, astfel încât desenează un unghi diferit de celelalte?

3. A fost ferma montată greșit?

4. Ar fi necesară o expertiză tehnică pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat?

Așa arăta greșeala marți (FOTO: Șerban Bică)

Așa arăta greșeala marți (FOTO: Șerban Bică)

Ce a postat Șerban Bică pe pagina sa de Facebook

„Se pare că graba strică treaba, în sensul că la Peluza Nord elementele de copertină, de structură, nu se îmbină corect, au toleranțe de peste 25-30 centimetri, ceea ce împiedică finisarea. În același timp, suprafața copertinei este mai înaltă pe partea dreaptă și mai jos în stânga, ceea ce înseamnă că există o mare inexactitate în montajul fermelor de structură de copertină. Să sperăm că se va remedia anul acesta. Aici sunt banii dumneavoastră“.

Peneliștii craioveni cer expertiză tehnică

Consilierii locali din Craiova ai PNL au cerut, ieri, într-o conferință de presă, efectuarea unei expertize tehnice, și au acuzat că întârzierea de circa opt luni a finalizării stadionului obligă primăria să plătească pentru deplasarea echipei de fotbal. „Cine suportă aceste costuri? Craiovenii. CSU închiriază terenurile de la Consiliul Județean, Extensiv, comuna Cârcea. Mai multe detalii puteţi citi AICI.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: