Evenimentul Zilei > International > Este război! Militarii turci doboară avioanele Siriei. Video de senzație
Este război! Militarii turci doboară avioanele Siriei. Video de senzație

Este război! Militarii turci doboară avioanele Siriei. Video de senzație

Au apărut un noi videoclipuri care arăta că militarii turci au doborât aeronavele de atac ale guvernului sirian Su-24 peste nord-vestul Idlib, pe 1 martie.

Terifiantele imagini arată cum flăcările înghit o aeronava Su-24 după ce a fost lovită de o rachetă.

Jet-ul de luptă transporta doi piloți, care însă s-au parașutat.

Ministerul Apărării din Turcia a declarat că a lovit două aeronave SU-24, precum și sistemele de apărare aeriană siriene după ce unul dintre vehiculele sale aeriene armate, de altitudine medie, fără pilot, a fost doborât.

Duminică mai devreme, Siria a spus că spațiul aerian din nord-vest este închis și orice aeronavă sau dronă care intră „va fi tratată ca ostilă și doborâtă”.

Agenția de știri SANA din Siria a confirmat că aeronava a fost lovită în provincia nord-vestică Idlib și a adăugat că nimeni nu a fost rănit în atac. Piloții au folosit parașutele și au aterizat în siguranță, a adăugat acesta.

Agenția Anadolu din Turcia, de asemenea, a raportat că aeroportul Al-Nayrab al armatei siriene, la marginea centrului orașului Aleppo, a fost lovit de atacuri aeriene „care îl scot din serviciu”, agenția de presă Anadolu din Turcia a citat „surse locale”. cum spune.

Forțele siriene au folosit baza aeriană pentru „atacuri împotriva forțelor armate turce și a civililor din Idlib”, se arată în raportul de știri.

„Domeniul de acțiune al regimului a fost restricționat în continuare, deoarece aeroportul militar Al-Nayrab a fost inutilizabil”, au spus surse, informează defecnece-blog.com.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: