La Quirinale, purtătorul de cuvânt al președintelui Mattarella Giovanni Grasso a fost testat pozitiv. Rocco Casalino, purtătorul de cuvânt al premierului Conte, a fost și el pus în carantină la Palazzo Chigi.

Ultimul contact cu premierul a avut loc marți, în timp ce miercuri tamponul a fost încă negativ.

Aşadar, printre cei mai proaspăt infectaţi se numără şi purtătorii de cuvânt ai preşedintelui Sergio Mattarella şi premierului Giuseppe Conte.
Anterior, premierul Giuseppe Conte a anunţat noi restricţii menite să încetinească răspândirea virusului, printre acestea numărându-se închiderea sălilor de fitness, a bazinelor de înot şi cinematografelor, în timp ce barurile şi restaurantele vor putea fi deschise numai până la ora 18:00.

Purtătorul de cuvânt al premierului Conte, Rocco Casalino, a anunţat că sâmbătă seară a primit un rezultat pozitiv al testului pentru COVID-19, pe care l-a făcut după ce a dezvoltat simptome uşoare ale bolii. El a mai spus că marţi a fost ultima sa prezenţă în biroul premierului, unde a purtat mască şi a păstrat distanţa faţă de celelalte persoane, iar miercuri a fost testat negativ.

Şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui Sergio Mattarella, Giovanni Grasso, a anunţat că a fost testat pozitiv sâmbătă, la o zi după ce a avut febră mare. De azi dimineaţă nu mai am temperatură, sunt relativ bine, a scris purtătorul de cuvânt pe Twitter, adăugând că miercuri fusese testat negativ şi de atunci nu a avut contact direct cu preşedintele.

Rocco Casalino: „Am descoperit ieri seară ( sâmbătă, 24 octombrie, ed), după apariția simptomelor ușoare că sunt pozitiv. Ultima dată când am lucrat în cabinetul prim-ministrului a fost marți, adoptând ca întotdeauna toate măsurile de siguranță (măști și distanță). În orice caz, miercuri am fost încă negativ”a comentat Casalino.

Purtătorul de cuvânt al lui Mattarella: „Nu există contacte cu președintele de joi” –Giovanni Grasso, purtătorul de cuvânt al președintelui Republicii Sergio Mattarella, a dat rezultate pozitive la Covid-19 și este simptomatic. Grasso, făcând cunoscută știrea că joi și vineri nu a avut niciun contact direct cu președintele Mattarella, notează tgcom24.