Liderii religioși se vor uni pentru rugăciunea internaţională alături de Papa Francisc. La Vatican vor fi prezenți Papa și Bartolomeu I, însoțit de reprezentanți ai diverselor biserici ortodoxe și protestante. Islamul va fi reprezentat de Mohamed Abdelsalam Abdellatif, budismul de Shoten Minegishi, iar cultul mozaic de Haim Korsia.

Cât va dura rugăciunea internaţională

După aproximativ o oră, toți reprezentanții religioși se vor reuni în cadrul unui eveniment la care va participa și Sergio Mattarella, președintele Italiei, în Piața Campidoglio de la Roma. Întâlnirea internațională de rugăciune pentru pace între marile religii ale lumii va fi succedată de proclamarea Apelului pentru Pace și de aprinderea candelabrului păcii. În plus, va fi păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor pandemiei de COVID-19 și a războaielor, precum Războiul Civil din Siria.

Cu prilejul întâlnirii internaţionale de rugăciune pentru pace între marile religii ale lumii, organizată de Comunitatea Sant’Egidio, papa va ieşi din Vatican pentru a participa la această celebrare care va începe cu un moment de rugăciune alături de celelalte confesiuni creştine la Bazilica Santa Maria din Aracoeli din Roma şi va continua cu o ceremonie alături de reprezentanţii marilor religii ale lumii, în Piaţa Campidoglio.

Evenimentul, care se va desfăşura cu prezenţă limitată ca urmare a măsurilor anti-COVID19, are loc într-un moment dificil al zilelor noastre, marcat de pandemie dar şi de conflicte vechi sau mai noi, în desfăşurare – precum cel care durează deja de zece ani în Siria, sau cel mai recent din Nagorno-Karabah, se arată în comunicatul difuzat de Sant’Egidio.

Liderii religioşi se vor ruga în diferite lăcaşuri marţi după-amiază

La Bazilica Santa Maria din Aracoeli vor fi prezenţi papa şi ceilalţi creştini, alături de patriarhul Constantinopolului Bartolomeu I şi de reprezentanţi ai diferitelor biserici ortodoxe şi protestante.

Cultul mozaic va fi reprezentat de Haim Korsia, marele rabin al Franţei, care va participa la o slujbă la Marea Sinagogă din Roma. Islamul îl va avea ca reprezentant pe Mohamed Abdelsalam Abdellatif, secretarul general musulman al Comitetului superior al fraternităţii musulmane, iar budismul pe Shoten Minegishi.

După aproximativ o oră, cu toţii se vor reuni, în prezenţa preşedintelui Italiei, Sergio Mattarella, în Piaţa Campidoglio unde va avea loc o ceremonie şi diferite intervenţii.

Întâlnirea internaţională de rugăciune pentru pace între marile religii ale lumii va fi urmată de proclamarea Apelului pentru pace din 2020 şi de aprinderea candelabrului păcii. Se va păstra, de asemenea, un minut de reculegere în memoria victimelor războaielor şi ale pandemiei, informează Agerpres.