Evenimentul Zilei > Social > Costinești e anti-Covid19? Petreceri fără distanțare, printre gunoaie, direct pe plajă
Costinești e anti-Covid19? Petreceri fără distanțare, printre gunoaie, direct pe plajă

Costinești e anti-Covid19? Petreceri fără distanțare, printre gunoaie, direct pe plajă

În acest weekend, litoralul românesc a devenit neîncăpător pentru turiști, însă, în Costinești, aceștia sunt departe de a respecta distanțarea socială.

Noaptea trecută a fost un adevărat haos în stațiunea Costinești. Turiștii au ignorat cu nonșalanță măsurile impuse de autoritățile competente, în contextul pandemiei de COVID-19, dar nu s-a luat nicio măsură în acest caz.

Deși autoritățile au decis ca la ora 23 cluburile să fie închise, iar terasele la ora 24, aceste reglementări nu au fost respectate de tinerii din Costinești. Astfel, aceștia și-au mutat petrecerile direct pe plajă, unde s-au distrat zeci de persoane cot la cot.

Conform Cancan, deși situația epidemiologică din România interzice cu desăvârșire aglomerările și adunările în grupuri mai mari de 50 de persoane în aer liber și 20 în spațiu închis, pe plajele din Costinești s-a desfășurat un adevărat haos noaptea trecută.

Străzile, la fel de neîncăpătoare

Zeci de tineri au petrecut până la răsărit, dansând și ignorând măsurile impuse de autorități. Nu au ținut cont nici măcar de principalele metode de protejare în context de pandemie, respectiv purtarea măștii și distanțarea socială, elemente care au fost total ignorate.

Nu doar plajele au fost pline de turiști dornici de distracție, ci și străzile stațiunii care adună, weekend de weekend, zeci de mii de oameni.

În timp ce în Mamaia „bate vântul” la capitolul aglomerație pe străzi, iar turiștii se îmbulzesc în cluburile cu renume de pe litoral, în Costinești nici măcar închiderea localurilor nu-i oprește pe tineri din a căuta distracție. După miezul nopții poți vedea pe stradă zeci de turiști cu boxe la purtător, cu manelele la maxim și nu avem cum să nu remarcăm mormanele de gunoaie de pe stradă, specifice fiecărei seri, mai scrie sursa citată.

Tineri infectați cu Covid-19, în Costinești

În urmă cu aproape două săptămâni, 30 de tineri din Bârlad, județul Vaslui, au fost luați de ISU din stațiunea Costinești și duși la spital cu microbuzele, după ce mai mulți dintre ei s-au îmbolnăvit.

Au participat alături de alte zeci de persoane la o petrecere de majorat, după care o fată a început să se simtă rău. Tatăl acesteia este angajat al Ambulanței Vaslui și a dus-o să-și facă testul pentru COVID-19.

Fata nu a mai așteptat rezultatul, ci a plecat la Costinești cu prietenii. În patru zile – în care s-au plimbat, au fost la plajă și la terase – cei mai mulți dintre tineri s-au infectat cu noul coronavirus.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: