Evenimentul Zilei > Actualitate > Este incredibil ce a făcut o pensionară cu averea sa! Cui credeţi că a lăsat 25 de milioane de euro moştenire
Este incredibil ce a făcut o pensionară cu averea sa! Cui credeţi că a lăsat 25 de milioane de euro moştenire

Este incredibil ce a făcut o pensionară cu averea sa! Cui credeţi că a lăsat 25 de milioane de euro moştenire

Este incredibil ce a făcut o pensionară cu averea sa! Printre beneficiarii impresionantei averi de 25 de milioane de euro se numără spitale, asociaţii de caritate, familie, prieteni, apropiaţi şi orfelinate.
Este incredibil ce a făcut o pensionară cu averea sa! Cui credeţi că a lăsat 25 de milioane de euro moştenire. O profesoară pensionară din Italia a lăsat peste 25 de milioane de euro moştenire unor spitale şi organizaţii caritabile.
O profesoară din Italia ieşită la pensie a lăsat moştenire peste 25 de milioane de euro unor spitale, dar şi familiei. Comunitatea oraşului Genova a fost şocată de gestul incredibil al femeii. Nimeni dintre cei apropiaţi nu au bănuit că ar putea avea o asemenea avere.

Este incredibil ce a făcut o pensionară cu averea sa! Cui credeţi că a lăsat 25 de milioane de euro moştenire

Marisa Cavanna, care a murit pe 9 decembrie la vârsta de 96 de ani. Şi-a lăsat cea mai mare parte a activelor asociațiilor, organizațiilor non-profit. Ea a fost descrisă de cunoştinţe drept o femeie foarte retrasă. Aceasta nu s-a căsătorit niciodată şi nu a participat la evenimente sociale.

Aproape cinci milioane de euro vor merge la spitalul Galliera, împreună cu încasările din vânzarea către cel mai mare ofertant al prestigioasei clădiri din via Giordano Bruno din Genova. Situat într-o locație spectaculoasă la o aruncătură de băț de mare, unde locuia Marisa. Valoarea proprietății ar trebui să fie de aproximativ 3 milioane de euro.

Averea sa a fost evaluată la aproximativ 40 de milioane de euro

„Este o proprietate mare care valorează câteva milioane de euro. Ea ne-a spus să o vindem şi să folosim banii pentru cercetare şi inovare”, a declarat Adriano Lagostena, directorul spitalului Galliera.

Spitalul nu a ştiut de moştenire până la moartea femeii. Lagostena a declarat că nu a cunoscut-o pe Cavanna personal dar că ea a fost tratată în spitalul pe care îl conduce. „Am avut şi alte donaţii semnificative în trecut, dar niciuna atât de mare”, a mai spus Lagostena.

Alte donaţii vor merge către organizaţii pentru drepturile omului şi organizaţii caritabile din Italia şi străinătate. Printre care şi Amnesty International. Fosta profesoară a lăsat restul averii îngrijitorilor ei, familiei şi prietenilor.

Alte bunuri au fost lăsate în mâinile congregației Don Orione din Genova, care a primit încă o optime din activele lui Marisa Cavanna în titluri și numerar (aproximativ 5 milioane).

Cinci milioane au fost alocate spitalului pediatric Gaslini și aceaaşi sumă Asociației italiene pentru cercetarea cancerului. Aproximativ 4 milioane au ajuns apoi la Amnesty International, Prieteni fără frontiere, Salvați copiii, Fundația Don Carlo Gnocchi, Asociația italiană a prietenilor lui Roul Follereau, scrie fanpage.it.