Evenimentul Zilei > International > Metoda „moștenirea” face victime în Italia. Ce a pus la cale o pensionară româncă
Metoda „moștenirea” face victime în Italia. Ce a pus la cale o pensionară româncă

Metoda „moștenirea” face victime în Italia. Ce a pus la cale o pensionară româncă

O pensionară româncă, care trăiește în Italia, este acuzată de procurori de înșelăciune.

Metoda „moștenirea” face victime. Femeia este acuzată că a folosit metoda ”moștenirea” pentru a înșela diverse persoane. Ea le spunea că vrea să le lase o moștenire evaluată la 385 de mii de euro. Discuțiile se purtau întodeauna pe rețelele de socializare. Și asta pentru a nu exista alte dovezi legate de numărul de telefon care să ducă la identitatea persoanei.

Procurorii italieni susțin că femeia a reușit să convingă telefonic un tânăr de 41 de ani din Cartura. Pentru a primi moștenirea tânărul a fost rugat să achite într-un cont suma 1862 de euro, care reprezentau cheltuieli notariale. Italianul s-a convins că totul e adevărat și a plătit banii, prin transfer bancar.

Acum, carabinierii din Piove di Sacco, Italia, au declarat că femeia este cercetată pentru înșelăciune.

Metoda ”moștenirea” face victime și în România

O femeie din Cluj Napoca a reclamat faptul că a fost la un pas să fie înșelată cu metoda ”moștenirea”.

Maria Pop a declarat pentru Evenimentul Zilei că în cursul anului trecut a fost abordată pe facebook de o persoană din Franța. Femeia are 70 de ani și o doză mare de naivitate.

„În prima fază m-a întrebat cu ce mă ocup și am zis că sunt pensionară. A tot insistat să spun cât câștig pensie și i-am zis că 1.300 de lei. Apoi mi-a zis că ea e foarte bogată și că vrea să îmi dea o moștenire de 345.000 de euro”, povestește Maria.

Ulterior, ”milionara” a tot insistat ca Maria Pop să își facă cont la o anumită bancă românească. Motivul a fost că doar acolo poate vira banii.

„Nu m-am gândit în prima fază decât la faptul că vrea să îmi facă bine. Am deschis contul și i l-am comunicat. Apoi mi-a trimis un document cu o traducere foarte proastă din franceză, unde se citau tot felul de articole din Codul Civil Francez. Mi-a cerut să semnez documentul și să il trimit scanat. Tot timpul a fost impresia de legalitate”, mai spune Maria.

La un pas să fie înșelată

Norocul femeii a fost că un vecin de-al ei care este avocat și care i-a spus că va fi victima unei înșelăciuni.

„Așa și a fost. La final mi-a cerut să transmit din contul bancar deschis suma de 3.000 de euro, cheltuieli notariale. Am refuzat și i-am spus că dacă este de bună credință să scadă ea suma de 3.000 de euro în totalul moștenirii. Nu a fost de acord. Apoi a sters toate conversațiile și m-a blocat pe facebook. Era clar o înșelăciune la care era puteam să fiu victimă”, spune clujeanca.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.