Evenimentul Zilei > Justitie > ESCROCI INTERNAŢIONALI, prinşi în România. Au înşelat ÎNALŢI OFICIALI din Germania. Cu TUPEU, infractorii îşi făceau RECLAMĂ la Brăila
ESCROCI INTERNAŢIONALI, prinşi în România. Au înşelat ÎNALŢI OFICIALI din Germania. Cu TUPEU, infractorii îşi făceau RECLAMĂ la Brăila

ESCROCI INTERNAŢIONALI, prinşi în România. Au înşelat ÎNALŢI OFICIALI din Germania. Cu TUPEU, infractorii îşi făceau RECLAMĂ la Brăila

Doi escroci internaţionali au fost prinşi de poliţişti în România. Este vorba despre doi cetăţeni din Germania care au înşelat mai mulţi nemţi, printre care şi înalţi oficiali din Landul Bavaria, cărora le cereau bani pentru false poliţe de asigurare. Nemţii făceau parte dintr-un grup infracţional care a dat mai multe ţepe pe teritoriul Germaniei. De anul trecut, infractorii germani s-au stabilit la Brăila. Unul dintre ei se prezenta, în fals, ca avocat şi îşi făcea reclamă postând bannere pentru un cabinet de avocatură.

Doi escroci internaţionali care au îşelat înalţi oficiali din Germaniaau fost prinşi în timpul unei acţiuni comune a autorităţilor române şi germane. Unul dintre cei doi infractori, stabiliţi în Brăila, se prezenta, în fals, ca fiind avocat şi îşi făcea reclamă la un cabinet de avocatură. Pentru prinderea celor doi au avut loc, miercuri, două percheziţii în Brăila şi alte 10 în Germania.

Oficiali din Poliţia Română au dezvăluit,pentru EVZ, că la domiciliile celor doi escroci, din Bărila, a fost descoperit un adevărat laborator de fabricat acte false, dotat cu imprimante, aparate foto şi aparatura electronică folosită de falsificatori, dar şi două pistoale cu gaz, deţinute ilegal.Autorităţile germane au informaţii că în jur de 60 de victime au fost înşelate de escroci.

Din presa germană aflăm că membrii grupului de escroci au pus mâna pe 14 proprietăţi folosind acte false. În timpul percheziţiilor din cinci provincii germane au fost descoperite 36 de arme. Infractorii se foloseau chiar şi de paşapoarte diplomatice falsificate.

Poliţiştii români au desfăşurat cercetări, în acest caz, în baza unei cereri de comisie rogatorie internaționale, transmise de autoritățile judiciare germane, respectiv Parchetul Augsburg, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică.

Pe numele celor doi escroci erau emise mandate de urmărire internaţională.

În baza delegării Parchetului, poliţiştii români, însoțiți de doi reprezentanți ai Poliției Germane și de ofițerul de legătură al Bundeskriminalamt la București, au efectuat două percheziții domiciliare în Brăila, la cei doi cetățeni germani.

Investigaţiile poliţiştilor au scos la iveală faptul că, în cursul anului 2016, mai mulți cetățeni germani ar fi obţinut, în mod ilegal, bani, prin înșelarea altor persoane, pe teritoriul Germaniei, folosindu-se de calități false.

Poliţia Română transmite că infractorii ar fi confecționat documente emise de instituții ale statului german, cu care s-ar fi legitimat în fața unor autorități sau persoane fizice, obținând diferite avantaje. Astfel, ar fi indus în eroare  mai mulți cetățeni germani că, pentru asigurarea unor proprietăți, trebuie să achite diferite sume de bani.

În timpul percheziţiilor din Brăila, au fost găsite numeroase documente falsificate pe care cei doi escroci le-ar fi folosit pe teritoriile României și Germaniei (pașapoarte, apostile, acte oficiale), ștampile false, precum și armament și muniție pentru care nu dețineau documentele legale.

Unul dintre cei doi cetățeni germani se prezenta, în fals ca avocat, atât în Germania, cât și în România, având deschis, în Brăila, în mod fictiv, un cabinet de avocatură.

În timpul acţiunii de ieri, au fost puse în executare trei mandate de arestare, dintre care 2 în România în baza unor mandate europene de arestare emise de către autoritățile germane.