Evenimentul Zilei > Actualitate > Erou la 9 ani. Și-a apărat mama de atacurile cu cuțit ale tatălui
Erou la 9 ani. Și-a apărat mama de atacurile cu cuțit ale tatălui

Erou la 9 ani. Și-a apărat mama de atacurile cu cuțit ale tatălui

Un bărbat de 58 de ani este judecat de oamenii legii după ce a atacat-o pe soția sa. În timpul abuzului fizic, copilul celor doi adulți, în vârstă de 9 ani, a intervenit în apărarea mamei și a fost rănit cu un cuțit de tată.

Un minor de 9 ani din comuna Pogonești, județul Vaslui, a fost lovit de tatăl său după ce a intervenit între conflictul dintre părinți. Bărbatul agresiv voia să o atace cu un cuțit pe mama băiatului, iar minorul a sărit în ajutorul său. Unul dintre degetele de la mâna dreaptă a minorului a fost secționat de lama cuțitului. Un dosar penal a fost realizat pe numele agresorului.

Minorul a sărit în ajutorul mamei atacate cu un cuțit

Într-o familie din comuna Pogonești din județul Vaslui a avut loc un conflict puternic, după ce bărbatul agresiv (58 ani) și-a amenințat soția și voia să o atace cu un cuțit. Unul dintre copiii celor doi părinți, un minor în vârstă de 9 ani, a sărit în ajutorul mamei sale.

În timp ce o apăra pe mama sa, băiatul a fost rănit de tată. Degetul mare de la mâna dreaptă i-a fost tăiat de cuțitul cu care bărbatul o ataca pe soția sa. În urma incidentului, sora băiatului, în vârstă de 12 ani, a apelat la 112 și a alertat autoritățile.

Minorul a fost transportat la unitatea medicală din Bârlad împreună cu mama, ulterior fiind transferat la Iași.  Sora sa a fost preluată de Protecția Copilului din Vaslui.

Tatăl este cercetat penal

Potrivit ultimelor informații transmise de către autorități, pe numele bărbatului de 58 de ani a fost emis un ordin de restricție provizoriu.

“În cursul zilei de ieri, 4 iunie, ora 20.58, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au fost sesizați cu privire la un scandal produs într-o familie din localitatea Pogonești, ocazie cu care un minor, în vârstă de 9 ani, ar fi suferit o plagă tăiată la un deget al mâinii drepte.

Minorul a fost transportat la spital pentru primirea de îngrijiri medicale și internat împreună cu mama sa (30 de ani). Celălalt copil al familiei, o minoră în vârstă de 12 ani, a fost internată pentru evaluare și consiliere psihologică într-un centru al D.G.A.S.P.C. Vaslui, din municipiul Bârlad.

În cauză a fost deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, cercetările fiind efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. Împotriva bărbatului de 58 de ani a fost emis un ordin provizoriu de protecție”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt IPJ Vaslui.

Cei doi copii au mai fost internați în cadrul unui centru specializat din Bârlad și în anul 2020, după care au fost reintegrați în familie, sub supravegherea oamenilor legii. Autoritățile au anunțat că, în noul context, că se va demara o anchetă socială, conform vremeanoua.ro.