Evenimentul Zilei > International > EROARE LA LONDRA. Europeni amenințați cu expulzarea… din greșeală. A fost DESCHISĂ O ANCHETĂ
EROARE LA LONDRA. Europeni amenințați cu expulzarea… din greșeală. A fost DESCHISĂ O ANCHETĂ

EROARE LA LONDRA. Europeni amenințați cu expulzarea… din greșeală. A fost DESCHISĂ O ANCHETĂ

Marea Britanie a trimis, din greşeală, zeci de scrisori prin care a anunţat cetăţeni ai Uniunii Europene că trebuie să părăsească ţara – o eroare cu atât mai jenantă cu cât drepturile cetăţenilor UE după Brexit sunt în curs de negociere, relatează Reuters.

Ministerul de Interne de la Londra a anunţat că a demarat o anchetă după ce aproximativ 100 de scrisori au fost trimise cetăţenilor din alte ţări UE, anunţându-i că vor fi îndepărtaţi de pe teritoriul Regatului Unit în baza legii imigraţiei.

“Un număr limitat de scrisori a fost emis, din greşeală, şi analizăm urgent de ce s-a întâmplat acest lucru. Îi contactăm pe toţi cei care au primit această scrisoare pentru a clarifica faptul că o pot ignora”, a explicat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne, citată de Digi 24.

“Este foarte clar că drepturile cetăţenilor UE care locuiesc în Marea Britanie rămân neschimbate”, a adăugat ea. Eva Johanna Holmberg, un profesor universitar finlandez, căsătorită cu un britanic, a declarat pentru The Independent că nu i-a “venit” să creadă ce vede, când a primit scrisoarea.  Deşi Marea Britanie a promis un acord generos pentru cetăţenii UE după Brexit, nu există încă un acord privind modul în care vor fi apărate drepturile cetăţenilor.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: