Erdogan l-a invitat pe Trump să viziteze Turcia, în 2019

Erdogan l-a invitat pe Trump să viziteze Turcia, în 2019

Casa Albă a anunțat, ieri, că preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a invitat pe omologul său american Donald Trump să efectueze o vizită în Turcia în 2019.

”Preşedintele Erdogan l-a invitat pe preşedintele Trump să viziteze Turcia în 2019. Cu toate că nimic definitiv nu este încă programat, preşedintele (Trump) este deschis unei potenţiale întrevederi în viitor”, a anunţat Hogan Gidley, un purtător de cuvânt al executivului american, citează Agerpres.

Trump şi Erdogan au avut duminică o convorbire telefonică,  ce a fost calificată ”lungă şi productivă” de către preşedintele SUA. Cei doi lideri au vorbit despre gruparea jihadistă Statul Islamic, angajamentul lor reciproc în Siria şi retragerea lentă şi extrem de coordonată a trupelor americane din regiune precum şi relaţiile comerciale '”considerabil de dezvoltate”, mai arată aceeași sursă.

Donald Trump a ordonat miercuri retragerea rapidă a aproximativ 2.000 de militari americani staţionaţi în nord-estul Siriei unde aceştia luptă împotriva jihadiştilor alături de Forţele democratice siriene (SDS), o coaliţie de miliţii arabo-kurde. Pe de altă parte, Recep Tayyip Erdogan, a apreciată că trupele americane nu mai sunt utile în regiune deoarece gruparea Statul Islamic a fost ”în mare parte învinsă”. (Foto: Guliver/GettyImages)

Ne puteți urmări și pe Google News