Evenimentul Zilei > International > Erdogan învingătorul! TERORIŞTII exultă, îi trimit mesaje de felicitare SULTANULUI
Erdogan învingătorul! TERORIŞTII exultă, îi trimit mesaje de felicitare SULTANULUI

Erdogan învingătorul! TERORIŞTII exultă, îi trimit mesaje de felicitare SULTANULUI

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, este un adevărat învingător, poate să facă ce vrea, să se arate mai dur nu numai în confruntările cu dizidenţii interni, dar şi cu străinătatea. Sultanul poate deci să redeschidă ''jocurile'' în Siria.

Chiar din ţara sleită în cei şase ani de război civil, sosesc primele felicitări pentru Erdogan.

Teroriştii lui Ahrar al Shan, au emis un comunicat care spune: '' Ne bucurăm şi felicităm pe fraţii noştri turci pentru rezultatul referendumului şi ne rugăm lui Allah să ajute pe preşedintele Erdogan să dea stabilitate Turciei şi regiunii, dar şi să întărească prosperitatea ţării''.

Pe Twitter, Brigăzile Sultan Murad, susţinute de Ankara, scriu: '' Felicităm guvernul şi poporul turc pentru succesul referendumului. Fraţii turci au demonstrat că hotărârea lor e mai puternică decât presiunea internaţională''.
.
Felicitări au venit şi de la Jaish al Islam, un alt grup de rebeli islamişti din Siria, care a subliniat cum poporul turc ''a exprimat aspiraţiile sale la libertate şi la construirea unei naţiuni puternice''.
 
De partea sa, Ahmed Ramadan, şeful biroului de presă a Coaliţiei naţionale siriene, care reuneşte diferite grupuri ale opoziţiei, a spus pentru DPA că victoria lui Erdogan ''este un lucru pozitiv pentru opoziţia siriană, iar pentru criza generală Turcia va continua să dea tot sprijinul revoluţiei începute în 2011''.

Se profilează astfel o schimbare a politicii externe a lui Erdogan

La începutul ''primăverii arabe din Damasc'', preşedintele turc a deschis aşa-zisa ''autostradă a jihadului'', prin care mii de foreign fighters au ajuns pe câmpurile de bătălie din Siria.

Succesiv, după lovitura de stat din 15 iulie trecut, SULTANUL  Erdogan s-a apropiat de Moscova, după ce a acuzat SUA lui Obama că susţine pe autorii loviturii şi că sprijină ideologic doctrinele lui Fetullah Gulen.

Acum, Erdogan, se poate întoarce de unde a plecat şi să susţină pe jihadiştii care vor să dea jos guvernul baathist.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: