Evenimentul Zilei > International > Erdogan s-a declarat DEZAMĂGIT de administrația OBAMA: ”Nu aș spune adevărul dacă aș afirma că nu sunt dezamăgit”
Erdogan s-a declarat DEZAMĂGIT de administrația OBAMA: ”Nu aș spune adevărul dacă aș afirma că nu sunt dezamăgit”

Erdogan s-a declarat DEZAMĂGIT de administrația OBAMA: ”Nu aș spune adevărul dacă aș afirma că nu sunt dezamăgit”

Recep Tayyip Erdogan s-a declarat dezamăgit de atitudinea administrației de la Washington față de Turcia pe perioada mandatelor lui Barack Obama, informează Hotnews.

Președintele turc a transmis că Washingtonul nu a tratat cu seriozitate amenințările cu care s-a confruntat Turcia, inclusiv față de conflictul din Siria și afluxul de refugiați. 

"Am abordat aceste chestiuni, le-am discutat cu președintele Barack Obama și cu vicepreședintele Joseph Biden. Au ratat oportunități de a trata aceste teme cu seriozitate. Iar acest lucru ne deranjează. Vreau să fiu foarte sincer în declarații: nu aș spune adevărul dacă aș afirma că nu sunt dezamăgit, pentru că sunt dezamăgit", a transmis liderul turc.

Relațiile dintre SUA și Turcia s-au deteriorat după lovitura de stat eșuată din iulie, după ce Erdogan a criticat SUA că a refuzat să-l extrădeze pe clericul musulman, Fethullah Gulen, care ar fi plănuit pluciul.