"Nu se poate spune că are consecvență în declarațiile sale. În acest moment, grevele și tulburările sociale din Franța arată că domnia sa se confruntă cu dificultăți. Observațiile despre crearea unui conflict între oameni nu sunt demne de un om de stat ", le-a declarat Erdogan reporterilor care călătoreau cu acesta ieri, în timp ce se întorcea dintr-o călătorie oficială în Coreea de Sud.
Macron a declarat recent că atacurile comune ale Franței, Statelor Unite și Regatului Unit împotriva obiectivelor militare ale regimului sirian au dus la crearea unui dezacord între Turcia și Rusia cu privire la mai multe aspecte legate de Siria. Turcia și-a exprimat sprijinul față de atacurile aeriene, în timp ce Rusia le-a condamnat.
"Avem o relație bună cu Rusia, așa cum avem și cu țările occidentale. Nimeni nu poate încerca să creeze un conflict între noi și altă țară", a declarat Erdogan.
Acesta s-a referit, de asemenea, și la o altă declarație a lui Macron, în care președintele francez a sugerat că perspectiva țărilor din Balcani de a adera la Uniunea Europeană le va feri de influența Turciei și Rusiei.
"În Balcani, unde avem legături istorice și culturale profunde, sunt oameni la fel ca noi,. Avem relații foarte bune cu țările [balcanice]. Nimeni nu poate nega acest lucru. Mi-aș dori ca domnul Macron să nu aibă astfel de derapaje", a declarat președintele turc.(Hurryet)