Evenimentul ZileiInternational Epoca Merkel, la final! “Necunoscutul” Laschet stinge lumina în UE?

 Epoca Merkel, la final! “Necunoscutul” Laschet stinge lumina în UE?

 Epoca Merkel, la final! “Necunoscutul” Laschet stinge lumina în UE?
Domnia Angelei Merkel asupra Germaniei și a Uniunii Europene se încheie.

Epoca Merkel, la final! Cei peste o mie de delegați ai Uniunii Creștin Democrate l-au ales lider pe Armin Laschet. E vorba de premierul celui mai populat land german, Renania de Nord-Westphalia.

Epoca Merkel, la final

În calitate de lider al celui mai puternic partid al coaliției de guvernământ, Armin Laschet i-ar putea succeda Angelei Merkel și în funcția de cancelar.


Regele Spaniei a pus serviciile secrete să-i sperie amanta


Această variantă nu e, însă, bătută în cuie. Mulți analiști consideră că Markus Soeder, liderul aliaților Uniunii Creștine Sociale are  șanse să devină numărul 1 în politica germane.

Oricine i-ar lua locul în funcția de cancelar, un lucru e sigur. Angela Merkel e deja istorie. Cancelar al Germaniei încă  din 2005, Merkel a anunțat că va să demisiona anul acesta.

“Necunoscuta” Laschet

Armin Lashet s-a impus, surprinzător în turul al doilea al alegerilor din CDU în fața marelui favorit- Friedrich Merz . laschet a obținut 521 de voturi, față de cele numai 466 ale lui Merz.

„Sunt conștient de responsabilitatea asociată acestei funcții.Voi face totul pentru a putea trece anul acesta cu bine, propie, astfel încât să ne asigurăm că, după alegerile generale, următorul cancelar va veni tot din Uniuna noastră. ”

Conform site-ului progressist Politico, prin alegerea lui Laschet delegații CDU au arătat clar că nu doresc o ruptură clară cu era Merkel.

Epoca Merkel ia sfârșit și în Europa

Retragerea iminentă a Angelei Merkel de la șefia guvernului german va avea consecințe importante asupra UE. Mai ales că surviner într-un moment în care tensiunile asupra viitorului UE sunt la apogeu.

Chiar alianța franco-germană care asigură, de facto, conducerea Uniunii Europene ar putea fi amenințată. Cel puițin asta susține  profesorul Simon Bulmer, expert în problemele Uniunii Europene.


Profeție despre monarhia britanică. Blestem pe capul micului prinț George


Profesorul Bulmer crede că înlocuitorul Angelei Merkel în funcția de cancelar va trebui să restabilească legăturile de colaborare cu Franța. Un lucru nu foarte ușor, dat fiind că  cele două țări au viziuni diferite asupra viitorului Uniunii.

Viitorul cancelar german va avea, însă, de surmontat o mare problemă, pentru că “Macron va rămâne probabil cea mai cunoscută figură politică din UE”, a adăugat profesorul Bulmer.

Cu alte cuvinte, noul cancelar german va trebui să se arate la fel de puternic ca Merkel și să nu se lase dominat de vizionarul Macron, scrie ziarul britanic Express.

Dar mai e o problem gravă. Oricât și-ar dori noul șef al guvernului german să rămână în paradigma Merkel, problemele economice s-ar putea să-i joace feste. În ciuda tuturir criticilor primate Merkel a rămas la putere bazându-se pe succesele economice ale Germaniei. Asemenea succese s-ar putea dovedi. însă, greu de obținut în anii care vin.

foto: pagina oficială Armin Laschet

„Succesiunea” germană aruncă în aer UE. Panică la Bruxelles


Accesează: