Unul dintre medicii care s-a ocupat de tratamentul primului pacient infectat cu Ebola din Nigeria a murit, bilanțul total ajungând în această țară la cinci, a anunțat ieri ministrul Sănătății, Onyebuchi Chukwu. În ceea ce privește numărul cazurilor de infectare cu Ebola din Nigeria, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a precizat că au fost detectate 15 cazuri, toate în orașul Lagos, unde locuiesc peste 20 de milioane de oameni.

Restricții de circulație și cartiere în carantină în Liberia

Pe de altă parte, în Liberia, țară grav afectată de epidemia de Ebola, autoritățile au decis introducerea, începând de astăzi, a unor restricții de circulație pe timpul nopții (între orele locale 21.00 și 6.00) și instituirea unor zone de carantină în două cartiere, dintre care unul în capitala Monrovia.

"Am ordonat închiderea tuturor centrelor de distracţie începând de la ora locală 18.00. Cartierele West Point din Monrovia (unde un centru de izolare a fost atacat de tineri – n.r.) şi Dolo Town din Margibi sunt plasate în carantină", a anunțat, într-un discurs televizat, președintele Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf.

De la izbucnirea epidemiei de Ebola, în Liberia au fost înregistrate 466 de decese, aproape o treime din totalul deceselor înregistrate în Africa. Astfel, potrivit celui mai recent bilanț al OMS, epidemia de Ebola a provocat moartea a 1.229 de persoane în Africa de Vest, dintre care 466 în Liberia, 394 în Guineea şi 365 în Sierra Leone.