Evenimentul Zilei > Actualitate > Elon Musk nu mai poate fi oprit! Noua sa rachetă va pune pe jar toate Puterile lumii
Elon Musk nu mai poate fi oprit! Noua sa rachetă va pune pe jar toate Puterile lumii

Elon Musk nu mai poate fi oprit! Noua sa rachetă va pune pe jar toate Puterile lumii

Elon Musk a semnat un acord cu Pentagonul pentru a construi o rachetă capabilă să livreze până la 80 de tone de material de război oriunde în lume în doar o oră.
Elon Musk construiește o „rachetă” pentru armata SUA care poate livra armele oriunde în lume doar într-o oră. Antreprenorul multimiliardar Elon Musk urmează să devină un adevărat Tony Stark după ce compania sa aerospațială SpaceX a semnat un acord cu Pentagonul pentru a construi o rachetă capabilă să livreze până la 80 de tone de marfă de război oriunde în lume, în doar o oră.

Noul acord ar putea revoluționa logistica războiului și ar permite transportul armelor oriunde în lume de 15 ori mai rapid decât actualul avion de transport militar de mare capacitate, Boeing C-17 Globemaster III, a raportat Business Insider .

De exemplu, călătoria de 12.300 km din Florida- Afganistan ar dura doar o oră folosind racheta de mare viteză propusă, care se deplasează cu 12.000 km / h.

Cu actualul avion C-17 Globemaster, pe de altă parte, ar dura 15 ore pentru a finaliza călătoria, pe lângă faptul că este un avion scump care costă 218 milioane de dolari și are o viteză maximă de 950 km / h.

Luați în considerare mutarea echivalentului unei sarcini utile C-17 oriunde pe glob în mai puțin de o oră, a declarat generalul Stephen Lyons de la Comandamentul Transporturilor din Statele Unite la o conferință.Vă pot spune că SpaceX se mișcă foarte, foarte repede în această zonă. Sunt foarte încântat de echipa care lucrează cu SpaceX ”, a adăugat el.

În timp ce SpaceX a fost conceput inițial ca o modalitate de a continua călătoria pe Marte și de a revoluționa transportul spațial, reducând în același timp dramatic costurile de călătorie spațială, SpaceX a fost, de asemenea, dornic să facă echipă cu Pentagonul pentru a sprijini și asigura securitatea militară a Statelor Unite în întreaga lume.

Contractele curg pentru Elon Musk

Numai în această săptămână, SpaceX a câștigat un contract de 149 de milioane de dolari cu Agenția de Dezvoltare Spațială a Armatei SUA pentru a fabrica patru noi sateliți de urmărire a rachetelor care vor fi echipaţi cu senzori de urmărire a rachetelor cu unghi larg.
Armata SUA a colaborat cu SpaceX pentru a dezvolta noi rețele de navigație militară folosind sateliții de internet de mare viteză Starlink ai companiei.

În august, compania a câștigat, de asemenea, 40% dintr-un contract Pentagon de 1 miliard de dolari pentru lansarea de rachete noi pentru Forța Spațială SUA, restul de 60% urmând să se alăture United Launch Alliance, o societate mixtă din diviziile spațiale ale lui Lockheed Martin și Boeing.

Noul concept de transport de marfă cu rachete seamănă vag cu conceptul lui Elon Musk pentru transportul pasagerilor în spațiu pe care l-a propus în 2017, care presupunea atragerea pasagerilor în spațiu. În acest caz, însă, planul implică mai degrabă arme decât oameni.

Rivalii americani, cum ar fi Rusia și China, au acuzat de mult Washingtonul că își folosește bugetul şi arsenalul militar-industrial extins pentru a militariza spațiul, o tendință care s-a intensificat doar sub președintele SUA Donald Trump, care a inaugurat Forța Spațială în decembrie anul trecut.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: