Președintele Trump a ajuns la Kennedy Space Center la Cape Canaveral, chiar înainte de ora 15:00, împreună cu vicepreședintele Pence şi soţia sa Karen Pence. Cu toţii erau pregătiți să participe la lansarea Falcon 9 Crew Dragon.  Şi Melania Trump ar fi trebuit să fie prezentă la marele eveniment, dar a rămas la Washington, potrivit celor relatate de CNN.

View image on Twitter

Trump a făcut din cucerirea spaţiului cu personal uman să fie o prioritate în primul său mandat şi iată că a reuşit. El a transformat Comandamentul Spațial al Forțelor Aeriene în Forța Spațială, ca ramură proprie a armatei și a cerut celor de la NASA să pregătească o misiune de aterizare pe Lună până în 2024, ca un prim pas către Marte.

A fost un moment istoric pentru SpaceX. A  devenit prima corporație privată care a lansat oamenii pe orbită, și pentru NASA, care s-a luptat să-și recapete reputaţia după o lungă perioadă de tăcere pe acest subiect.

Zborul a fost îndeplinirea unui pariu riscant de către NASA, sub administrația Obama, de a încredința sectorului privat să zboare în spaţiu cu astronauți.

Pentru SpaceX, a fost punctul culminant al unei odisee improbabile, care a început în 2002, când Elon Musk a fondat o companie spațială cu scopul de a călători pe Marte.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE