Evenimentul Zilei > Economie > Elon Musk dă de pământ cu Bitcoin. De ce s-au întors brusc miliardarul și Tesla împotriva Bitcoinului?
Elon Musk dă de pământ cu Bitcoin. De ce s-au întors brusc miliardarul și Tesla împotriva Bitcoinului?

Elon Musk dă de pământ cu Bitcoin. De ce s-au întors brusc miliardarul și Tesla împotriva Bitcoinului?

Anunţul făcut de Elon Musk în care spune că nu mai acceptă bitcoin ca formă de plată pentru Tesla, piaţa criptomonedelor a picat în doar câteva ore.

Elon Musk a produs un cutremur în evoluţia bitcoinului pe piaţă, după ce şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea combustibililor fosili în procesul de minare și spune că firma sa de mașini electrice Tesla nu va mai accepta criptomoneda ca plată.

Imediat după anunţ, Bitcoin  a înregistrat o scădere bruscă de peste 15%, până la 49.600 de dolari, conform CoinMarketCap. În acelaşi timp, ethereum scădea cu 6,8%, cardano cu 11%, litecoin cu 16%, iar egld  7%. Dogecoin, de asemenea, a înregistrat o scădere de 15%.

Musk a anunţat că Tesla ar suspenda vânzările de bitcoin din cauza îngrijorărilor cu privire la „utilizarea în creștere rapidă a combustibililor fosili pentru extracția și tranzacțiile bitcoin, în special cărbunele”.

„Tesla a suspendat plata în bitcoin pentru achiziţia de vehicule. Ne îngrijorează utilizarea în creştere a combustibililor fosili pentru minare şi tranzacţionare, în special a cărbunelui, care are cele mai dăunătoare emisii dintre toate tipurile de combustibil”, a scris Elon Musk pe Twitter.

Elon Musk: Vom plăti un cost mare pentru mediu

„Criptomonedele sunt o idee bună din mai multe puncte de vedere şi credem că au un viitor promiţător, dar acest lucru nu poate veni cu preţul impactului asupra mediului înconjurător”, a mai scris el în postarea prin care anunţa că nu mai acceptă criptomonede.

Carol Alexander de la Universitatea din Sussex, Marea Britanie, spune că mișcarea lui Musk va avea un efect în reducerea emisiilor viitoare ale Tesla.

Bitcoin nu este singura criptomonedă  implicată în afacerile lui Musk. SpaceX, una dintre celelalte companii ale sale, ar fi acceptat deja Dogecoin, deși gluma sa cu privire la monedă a stârnit „agitație” în timpul apariției sale din 8 mai în cadrul show-ului Saturday Night Live, unde  a redus prețul cu 35%.

Pe data 11 mai, Musk a postat pe Twitter un sondaj unde a cerut adepților săi să-i spună dacă Tesla ar trebui să accepte Dogecoin ca plată. Dar rezultatul nu a fost publicat, potrivit newscientist.

Orice va gândi Elon Musk despre criptomonede, este clar că tweet-urile miliardarului pot avea un impact substanțial asupra sectorului. Poziția sa anti-bitcoin a provocat o scădere imediată de 15%, dar prețurile cresc din nou. Desigur, având în vedere consumul de energie pe tranzacție, această frenezie a pieței are propriul impact asupra mediului.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.