Evenimentul ZileiEconomieBitcoin, revenire spectaculoasă pe piața financiară. Cea mai puternică criptomonedă din lume, din nou pe val

Bitcoin, revenire spectaculoasă pe piața financiară. Cea mai puternică criptomonedă din lume, din nou pe val

Bitcoin, revenire spectaculoasă pe piața financiară. Cea mai puternică criptomonedă din lume, din nou pe val
Cea mai valoroasă monedă digitală din lume a scăzut cu 8%, ajungând la 48.144 dolari. Per total, Bitcoin a înregistrat un declin de aproape 25% de la maximul înregistrat săptămâna trecută. Dar luni, 26 aprilie, Bitcoin şi-a revenit.
Aşadar, cea mai mare criptomonedă din lume s-a îndreptat către cel mai mare câștig de la 8 februarie, la aproximativ 52.700 de dolari începând cu ora 9:35 la Londra. La un moment dat, a crescut cu până la 10,4%.

Activul digital trecuse printr-o cădere care a durat două săptămâni după ce a atins un record pe 14 aprilie, susținut de entuziasmul listării Coinbase Global Inc. Avertismentele tehnice de pe Wall Street, coroborate cu prăbușirea a două schimburi cripto în Turcia la sfârșitul săptămânii trecute, au avut dat un sentiment sumbru pe fondul temerilor legate de o bulă în creștere în ceea ce privește Bitcoin.

Acțiunea de luni arată că unii investitori cumpără masiv

„Lumea trece de la centralizare la descentralizare, şi dacă credeți în această temă, înseamnă că scăderea este o mare oportunitate de a cumpăra”, a declarat Michael Sikorsky, director executiv și fondator al Copia Wealth Studios, într-o notă recentă. „Volatilitatea a creat întotdeauna oportunități, iar oamenii continuă să fie surprinși de noile maxime de la o lună la alta și de la an la an”.

Miliardarul Elon Musk, care în trecut a afectat prețurile cu comentarii pe Twitter, a postat o altă opinie cu privire la criptomonede sâmbătă. „Ce înseamnă viitorul?”, lăsând să se interpreteze ceea ce dorește să transmită.

Contractele din aprilie s-au ridicat la 52.585 dolari, în timp ce contractele pentru mai până în septembrie au fost în mare parte de 52.000 dolari, potrivit datelor compilate de Bloomberg.

„Bitcoin a creat un decalaj mare săptămâna trecută, care ar putea rămâne mult mai mult decât ar dori să vadă taurii”, a declarat Rick Bensignor, președintele Bensignor Investment Strategies, într-o notă luni.

Unele acțiuni legate de criptomonede au crescut odată cu Bitcoin

De exemplu Monex Group Inc. a câștigat 7,1%, în timp ce Remixpoint Inc. a crescut cu 7%, iar Ceres Inc. a adăugat 6,1%.

Bitcoin s-a descurcat bine pe termen mediu, păstrând un câștig de aproximativ 80% până în prezent, deoarece investitorii de renume îl susțin și instituțiile de la Goldman Sachs Group Inc. până la Bank of New York Mellon își avansează ofertele în jurul criptomonedelor.

John Normand de la JPMorgan a reiterat vineri într-o notă că ascensiunea Bitcoin a fost mai abruptă decât orice altă inovație financiară sau balon din ultimii 50 de ani, scrie bloomberg.


Accesează: