Evenimentul Zilei > Economie > Valoarea Bitcoin a explodat. O criptomonedă, cât un apartament în București
Valoarea Bitcoin a explodat. O criptomonedă, cât un apartament în București

Valoarea Bitcoin a explodat. O criptomonedă, cât un apartament în București

Un nou prag record a fost atins de criptomoneda Bitcoin. Aceasta a ajuns sa valoreze peste 60.000 de dolari.

Un nou prag record a fost atins de criptomoneda Bitcoin. Aceasta a ajuns sa valoreze peste 60.000 de dolari.

Cea mai mare și mai cunoscută criptomonedă din lume, a trecut sâmbătă de 60.000 de dolari, ceea ce înseamnă un nou record. Bitcoin a crescut brusc în acest an, parțial datorită acceptării mai largi ca formă de plată.

Valoarea de piață a bitcoin a depășit marți 1.000 de miliarde de dolari, pe măsură ce prețul criptomonedei a crescut, a relatat CNBC.

Este a doua oară când valoarea de piață a bitcoin depășește 1 trilion de dolari, prima oară fiind pe 19 februarie. Capitalizarea de piață a bitcoin s-a menținut la peste 1 trilion de dolari timp de câteva zile.

Moneda digitală a crescut cu peste 80% în acest an și cu 570% în ultimele 12 luni.

Creșterea criptomonedei a fost atribuită mai multor factori, inclusiv participarea investitorilor instituționali mai mari și unor achiziții notabile de la corporații precum Tesla, Square și Microstrategy.

Duminică, producătorul chinez de aplicații Meitu a spus că a cumpărat nu numai Bitcoin, ci și o altă criptomonedă numită Ethereum.

Ethereum se tranzacționa la 1.836,73 dolari în jurul orei 10:41 a.m. ora Singapore, în creștere cu aproape 7% față de o zi înainte, potrivit CoinDesk.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.