Răsturnare de situație în cazul accidentului cu o mașină Tesla. Elon Musk face lumină

Răsturnare de situație în cazul accidentului cu o mașină Tesla. Elon Musk face lumină Elon Musk, nemulțumit de prețurile mașinilor Tesla. Clienții plătesc sume „jenante” Sursa: Arhiva EVZ

Securitatea mașinilor pe pilot automat a fost pusă sub semnul îndoielii de un grav accident produs în week-end, în statul Texas.

După ce doi bărbaţi au murit în Statele Unite, în urma unui accident al unei maşini Tesla despre care poliţia a spus că nu era condusă de nimeni, președintele companiei, Elon Musk, a venit cu precizări.

Vehiculul nu avea activat sistemul de pilot automat

Faimosul om de afaceri din SUA a declarat că vehiculul nu avea activat sistemul de pilot automat, conform primelor informaţii, relatează DPA. "Înregistrările de date recuperate până acum arată că funcţia de pilot automat nu era activată", a scris luni Musk pe contul de Twitter, ca primă reacţie a campaniei în urma accidentului produs sâmbătă în Texas.

Poliţia a transmis că, pe baza investigaţiilor preliminare, este "sigur în proporţie de 99,9%" că nu se afla nimeni la volan, conform Wall Street Journal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unul dintre bărbaţi a fost descoperit pe locul din dreapta faţă, iar celălalt, pe bancheta din spate. Maşina a ieşit de pe şosea, s-a izbit într-un copac şi a luat foc după impact. Anchetatori specializaţi în accidente ai Consiliului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB) s-au deplasat luni la locul tragediei.

Forțele de ordine au admis de la început că este neclar dacă funcţia de asistenţă la condus era activată la momentul accidentului. Tesla ar trebui să aibă datele pentru a clarifica acest lucru - în alte accidente, compania a putut să specifice exact cu câte secunde înainte de impact a fost mişcat volanul.

Șoseaua nu avea linii de demarcație, fără de care nu se activează sistemul pe pilotul automat

În postarea sa de pe Twitter, Elon Muska evidenţiat faptul că şoseaua pe care circula maşina nu avea linii de demarcaţie, de care sistemul are nevoie pentru a se activa.

Recomandările oficiale ale companiei Tesla menţionează că funcţia de pilot automat de la maşinile sale reduce sarcinile şoferului, dar ea ar trebui să fie folosită doar de un şofer pe deplin atent, care este cu mâinile pe volan şi este pregătit să preia oricând controlul.

Citește și Accident îngrozitor cu o mașină Tesla. Era pe pilot automat, victimele nu au avut nicio șansă