Evenimentul ZileiSocialElon Musk, omul-maimuță. Imagini virale cu o primată jucând ping-pong doar cu creierul. VIDEO

Elon Musk, omul-maimuță. Imagini virale cu o primată jucând ping-pong doar cu creierul. VIDEO

Elon Musk, omul-maimuță. Imagini virale cu o primată jucând ping-pong doar cu creierul. VIDEO
Inovatorul Elon Musk are ambiții mari. Nu vrea să cucerească doar cosmosul, ci și mințile.

Neuralink, una dintre multele companii deținute de miliardarul Elon Musk, este singura dedicată cercetării în domeniul controlului mental. Compania a publicat o înregistrare video care face furori. Clipul arată o maimuță care joacă ping-pong doar cu ajutorul creierului, scrie publicația techcrunch.com, citată de economedia.

 

În acest experiment, senzorii au analizat activitatea neuronală a acestei maimuțe macac, cu numele Pager.

Cipul Link anticipează orice intenție a creierului

Ea a fost monitorizată în timp ce muta cursorul pentru a atinge o țintă pe ecran, cu ajutorul unui joystick manevrat manual. Analizând aceste date, inteligența artificială a fost capabilă să anticipeze unde va muta Pager cursorul. Mai mult, a putut să prognosticheze acest lucru cu acuratețe, înainte chiar ca mișcarea mâinii să aibă loc. În cele din urmă, maimuța a fost capabilă să controleze întregul joc de ping-pong cu ajutorul minții, prin semnalele transmise de cip-ul Link implantat în creierul său și analizate de senzori.

Elon Musk a demonstrat personal abilitățile Neuralink, în august 2020, când a  a susținut o conferință dedicată cip-ului Link. Protagoniștii demonstrației au fost porcii, care au putut citi semnale emise de creier pe baza a diferiți stimuli.

Potrivit Neuralink, tehnologia ar putea fi folosită pentru a putea permite, spre exemplu, pacienților paralizați să miște un cursor pe ecranul unui computer, pentru activarea butoanelor pe un smartphone sau pentru a scrie pe o tastatură virtuală. O altă idee interesantă a lui Elon Musk este ca, prin dezvoltarea acestei tehnologii, un paraplegic să poată să meargă din nou.

Miliardarul cunoscut pentru proiectele sale temerare a precizat că speră să facă testele pe oameni până la finalul anului, pentru a dovedi forța inteligenței artificiale inclusiv în beneficiul sănătății. Antreprenorul născut în Africa de Sud, a cărui avere netă este estimată la peste 170 de miliarde de dolari, fiind pe al doilea loc după fondatorul Amazon, Jeff Bezos, are o înclinație spre un comportament excentric și deseori provocator.

Sursa: Techcrunch

Citește și Elon Musk, anunțul momentului. Neuralink a implantat un senzor în creierul unei maimuțe


Accesează: