Elon Musk i-a întors spatele lui Vladimir Putin!  Elon Musk, cel mai bogat om de pe planetă, a utilizat Twitter pentru a se adresa Kremlinului.  Fondatorul Tesla a scris două tweet-uri, la zece minute distanță unul de altul. Acesta a dorit să poarte o conversație pe rețeaua, Clubhouse. Numai că, potrivit oficialilor de la Kremplin, acesta nu a mai dat un semn.

Elon Musk i-a întors spatele lui Vladimir Putin! Miliardarul, acuzat că nu se ţine de cuvânt

Miliardarul nu le-a mai răspuns oficialilor de la Kremlin după ce el l-a invitat pe Putin la o discuție pe aplicația Clubhouse.
Kremlinul spune că miliardarul nu s-a ținut de cuvânt și nu a răspuns când i s-au cerut mai multe detalii. Iar întâlnirea online dintre cei doi nu s-a materializat.

Musk a lansat invitația direct pe contul oficial de Twitter al lui Putin: „Ai dori să mi te alături la o conversație pe Clubhouse?”

Primul tweet, scris în engleză, a fost urmat de un mesaj în limba rusă (было бы большой честью поговорить с вами). Tradus, înseamnă „Ar fi o mare onoare să vorbesc cu dumneavoastră”.

La scurt timp după tweet, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacționat la propunerea lui Elon Musk. Acesta a spus că i s-a părut ”interesantă” cererea. Deşi nu se știa atunci de ce dorea Elon Musk să vorbească cu Vladimir Putin.

Cu toate acestea, Peskov le-a spus reporterilor că Moscova nu a primit până acum niciun răspuns din partea miliardarului. Chiar dacă a cerut detalii, și cel mai probabil subiectul a fost o „neînțelegere”.

Ce este aplicaţia Clubhouse

De la lansarea sa, Clubhouse a atras atenția imediat marilor companii din industria tehnologiei. A ajuns la un nivel de popularitate foarte mare în China. Iar guvernul a decis blocarea aplicației.

Nu este exclus ca Musk să vrea să discute subiectul cu Putin, oferind asigurări cu privire la rețea. Şi, probabil, oferind garanții în ceea ce privește accesibilitatea. Dar mai ales controlabilitatea de către autorități.

Oricum, pe masa discuțiilor s-ar putea afla și colaborarea în domeniile inteligenței artificiale. Ştiind că Musk investește din ce în ce mai mult în proiecte Neuralink.  Iar Kremlinul este în căutare de “creiere” și colaborări în cadrul unui plan pentru a domina sectorul.

De menţionat că Clubhouse este o aplicație mobilă care funcționează ca o rețea de socializare, cu mesaje vocale și este accesibilă doar dacă primești o invitație de la cineva care deja o folosește… deocamdată, doar pe iPhone.
Aplicația vă permite să începeți sau să ascultați conversații pe o varietate de subiecte, de la tehnologie la sport, parenting, literatură, etc. Nu sunt postări cu fotografii sau videoclipuri – doar imaginile de profil ale oamenilor și vocile lor. Conversațiile pot fi private, cum ar fi un apel telefonic, sau pot include mii de oameni care pot asculta o conferință. Mai multe detalii puteţi citi AICI.