Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenție la postările de pe Twitter. Noi sancțiuni pentru cei care dezinformează
Atenție la postările de pe Twitter. Noi sancțiuni pentru cei care dezinformează

Atenție la postările de pe Twitter. Noi sancțiuni pentru cei care dezinformează

Twitter impune noi sancțiuni pentru cei care dezinformează în legătură cu campania de vaccinare anti-COVID și cu boala în sine.

Noi sancțiuni pentru cei care dezinformează pe Twitter. Rețeaua de socializare introduce noi restricții împotriva utilizatorilor care distribuie informații false despre COVID-19. Platforma social-media va bloca definitiv conturile celor care dezinformează în mod repetat în legătură cu vaccinurile.

Reprezentanții Twitter au anunțat că intenţionează să-şi amplifice lupta împotriva dezinformării, informează AFP. Este luată în considerare, inclusiv, posibilitatea de a le bloca definitiv accesul utilizatorilor care au fost atenţionaţi de cinci ori.

„Credem să acest sistem de avertismente va ajuta la educarea publicului cu privire la regulamentele noastre. Și la reducerea cu mai mult succes a propagării de informaţii potenţial periculoase sau false pe Twitter. În special în cazul infracţiunilor repetate, moderate sau grave”, au anunțat reprezentanții Twitter, într-un comunicat.

În decembrie, Twitter a decis să le ceară utilizatorilor să şteargă unele informaţii false. Este vorba, în special, despre cele care sugerează că vaccinurile sunt utilizate pentru a controla populaţiile. Erau vizate, de asemenea, dezinformările privind efectele adverse ale vaccinurilor. O altă categorie de informații pe care Twitter intenționează să le restricționeze sunt cele care pun sub semnul întrebării COVID-19.

Noi sancțiuni pentru cei care dezinformează pe Twitter

Moderatorii rețelei au retras peste 8.400 de tweet-uri şi au notificat circa 11,5 milioane de conturi din întreaga lume.

De acum, de la al doilea avertisment, utilizatorii îşi vor vedea contul blocat timp de 12 ore. Cel de-al patrulea avertisment duce la o blocare de 7 zile. De la al cincilea avertisment, blocarea contului va fi permanentă.

Twitter va ataşa de asemenea etichete cu mesaje „poate conţine informaţii înşelătoare cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19”, potrivit comunicatului.

Moderatori vor fi însărcinaţi să determine care conţinuturi încalcă regulamentele. Platforma speră să pună la punct un sistem atât uman, cât şi automatizat pentru a detecta mesajele problematice.

Atenție la postările de pe Twitter

Acest sistem se inspiră din cel împotriva defăimării și are legătură cu alegerile şi procesele civice. În baza unei astfel de reglementări, Twitter l-a blocat pe fostul preşedinte american Donald Trump. Acesta a comis mai multe încălcări ale regulilor, prin incitare la violenţă şi mesaje de discreditare a scrutinului prezidenţial.

Campaniile de vaccinare împotriva COVID-19 sunt în curs în numeroase ţări, inclusiv în SUA şi UE, notează AFP.

Începând din octombrie anul trecut, când vaccinurile erau doar în stadiul de teste clinice, YouTube şi Facebook au anunţat o reglementare strictă. Aceasta este menită să interzică dezinformările cu privire la vaccinuri şi acţiunile menite să discrediteze campaniile de vaccinare.

Photo 211468918 © Dimarik16Dreamstime.com

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.