Evenimentul Zilei > Actualitate > Ursula von der Leyen a mulțumit României în limba română pe Twitter
Ursula von der Leyen a mulțumit României în limba română pe Twitter

Ursula von der Leyen a mulțumit României în limba română pe Twitter

Ursula von der Leyen a felicitat și mulțumit României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova în lupta pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Ursula von der Leyen a felicitat și mulțumit României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova în lupta pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

„Mulțumesc România pentru trimiterea a aproape 2 milioane de obiecte de echipament medical – precum măști și mănuși – în Republica Moldova, prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Un gest frumos de solidaritate europeană”, a scris Ursula von der Leyen, pe Twitter.

Republica Moldova a preluat vineri ajutorul umanitar cu titlu gratuit oferit de România, constând în echipamente medicale şi de protecţie pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Ajutorul umanitar, în valoare totală de circa 2,3 milioane de euro (peste 48 de milioane de lei moldoveneşti), constă în 1,5 milioane de măşti chirurgicale, 100.000 de măşti FFP3, 100.000 de combinezoane, 100.000 de mănuşi de unică folosinţă, conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul Preşedinţiei Republicii Moldova.

România a trimis Moldovei ajutoare de milioane

Oficialii au menționat că ajutorul reprezintă un gest de prietenie din partea României.

„Suntem recunoscători României pentru acest ajutor, ajutor gratis care e în valoare de peste două milioane de euro, ajutor care va ajunge în spitale. Este foarte important pentru noi să vedem această deschidere. Știm cât de greu este pentru toți în aceste vremuri.”, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Iată că astăzi România ne-a întins o mână puternică de ajutor în combaterea efectelor pandemice. Sper foarte mult că lotul acesta impunător va permite personalului medical din spitalele noastre, indiferent că sunt din Chişinău, să poată face faţă acelui flagel care se numeşte COVID-19.”, a spus prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că România depune eforturi pentru a putea dona lotul de 200 de mii de vaccinuri anti-COVID, promise de preşedintele român, Klaus Iohannis, în cadrul vizitei sale la Chişinău.

„Suntem și ne dorim să rămânem cel mai important și cel mai sincer partener al Republicii Moldova și a cetățenilor ei în baza relației speciale fundamentate pe comunitatea de limbă, istorie și cultura care ne leagă.”, a spus ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Ajutorul umanitar a fost oferit prin mecanismul UE de protecţie civilă pentru Moldova.