Evenimentul ZileiEconomieMusk, cu copilul în braţe la Erdogan. Ce a discutat miliardarul cu preşedintele turc. Foto

Musk, cu copilul în braţe la Erdogan. Ce a discutat miliardarul cu preşedintele turc. Foto

Musk, cu copilul în braţe la Erdogan. Ce a discutat miliardarul cu preşedintele turc. Foto
Elon Musk a discutat cu preşedintele turc Recep Erdogan despre perspectiva construirii următoarei uzine Tesla în Turcia. Acesta a venit la la întâlnire ţinându-l în braţe pe fiul său.

Elon Musk vrea să construiască următoarea uzină Tesla în Turcia. Subiectul a fost discutat duminică cu Recep Erdogan. Musk și-a luat fiul cu el la discuțiile cu președintele Turciei. Întâlnirea inedită a avut înaintea Adunării Generale ONU. Aceasta se desfășoară în această săptămână la New York.

Erdogan l-a încurajat pe Elon Musk să construiască următoarea uzină Tesla în Turcia

Întâlnirea a avut loc duminică la Turkish House, un zgârie nori amplasat în apropiere de sediul ONU din New York, precizează agenţia de presă Anadolu. Musk a venit cu băiatul în brațe la discuțiile cu președintele Turciei.

Elon Musk la întânire cu Erdogan
Elon Musk la întânire cu Erdogan/ Sursa: Profimedia Images

Fan declarat al fotbalului, liderul de la Ankara a venit și cu un cadou. I-a oferit o minge fiului lui Musk. Dincolo de aspectul inedit al întâlnirii, cei doi au discutat despre una dintre marile dorințe ale lui Erdogan. Este vorba de deschiderea unei fabrici Tesla în Turcia.

De asemenea, Erdogan a mai spus că Turcia este deschisă la cooperare în domenii precum inteligenţa artificială şi Starlink. La fel, şi pentru dezvoltarea reţelei de sateliţi de comunicaţii a companiei SpaceX, deţinută tot de Musk. Acesta din urmă a spus că SpaceX vrea să lucreze cu autorităţile turceşti pentru a obţine autorizaţiile necesare. Astfel încât să ofere servicii de comunicaţii prin satelit Starlink în Turcia.

În prezent, Tesla are şase uzine şi construieşte a şaptea uzină în statul Nuevo Leon din nordul Mexicului. Este vorba de un plan destinat extinderii operaţiunilor sale mondiale. În luna mai, Musk a anunţat că este foarte probabil ca Tesla să aleagă până la finele anului o locaţie pentru o nouă uzină. Iar luna trecută Tesla şi-a exprimat interesul pentru a construi o uzină în India unde să producă vehicule electrice ieftine.

De la începutul anului şi până în prezent, acţiunile Tesla au înregistrat o creştere de 123%. Zilele trecute firma a anunţat că a produs automobilul cu numărul cinci milioane.


Accesează: