Evenimentul Zilei > Economie > ELIMINAREA tarifelor de ROAMING: CÂND ar putea fi realizată
ELIMINAREA tarifelor de ROAMING: CÂND ar putea fi realizată

ELIMINAREA tarifelor de ROAMING: CÂND ar putea fi realizată

Tarifele de roaming în interiorul Uniunii Europene ar putea fi eliminate în 2017, a declarat ieri comisarul european pentru economia şi societatea digitală, Günther Oettinger.

„Începând din al doilea trimestru al lui 2017, este probabil ca tarifele de roaming în interiorul Uniunii Europene să fie eliminate. Comisia Europeană, guvernele celor 28 de state membre şi Parlamentul European vor cădea de acord asupra acestui lucru în scurt timp”, a declarat Günther Oettinger, citat de DPA, scrie Agerpres. 

În urmă cu circa o lună, Comisia Europeană a renunţat la planurile sale vizând eliminarea tarifelor de roaming începând din 2016, în urma obiecţiilor venite de la companiile de telecomunicaţii şi de la mai multe mici state membre. 

„Dacă tarifele de roaming vor fi eliminate începând din 2017, companiile vor avea la dispoziţie un an în plus faţă de planurile anterioare pentru a se conforma la noile reguli”, a comentat Oettinger . 

Comisarul a subliniat că UE trebuie să-şi consolideze piaţa de telecomunicaţii, punând în evidenţă faptul că în Europa există 280 de companii de telecomunicaţii comparativ cu doar patru în SUA.