Elevii români care revoluționează călătoria în spațiu. Au câștigat NASA Space Settlement de două ori

Elevii români care revoluționează călătoria în spațiu. Au câștigat NASA Space Settlement de două ori

O echipă de 12 elevi de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu au reprezentat cu succes România la concursul Internațional Space Society - NASA Space Settlement Contest. De fapt, adolescenții au câștigat marele premiu pus la bătatie de celebra agenție spațială.

Reușita elevilor de la „Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu” este cu atât mai importantă cu cât este pentru prima dată în ultimii șase ani când o echipă din România a câștigat Marele Premiu pus la bătaie de NASA.

Internațional Space Society - NASA Space Settlement Contest, câștigat de 12 elevi români

Mai mult, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” este a doua instituție de învățământ din lume care câștigă a doua oară această importantă competiție, prima dată fiind în 2015. Cei 12 elevi s-au înscris  în campania națională „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

În fiecare an, NASA, ISDC și NSS organizează cel mai prestigios concurs de dezvoltare aerospațială din lume. Zeci de mii de elevi au proiectat un habitat spațial, iar câștigătorii sunt invitați să își reprezinte țara și liceul în fața unui public format din cei mai importanți cercetători, astronauți, antreprenori și experți din domeniu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proiectul „Project Nova 2” a fost desemnat cel mai bun din cele 5.200 de aplicații înscrise, realizate de 29.000 de elevi din 28 de țări din lume. Stația Nova va fi o colonie spațială toroidală permanentă situată pe orbita lui Marte, susținând peste 2.000 de turiști, oameni de știință și coloniști permanenți. Echipa noastră s-a gândit mult pentru a decide fiecare aspect al așezării spațiale.

Elevi români care au câștigat un concures NASA

Sursa foto: Arhiva EvZ

Performanță atinsă de două ori

Cei 12 elevi câștigători sunt: Maria Neagoie, Medeea Marinescu, Luxin Matasaru, Mihai Priboi, Vlad Carasel, Tudor Nicorescu, Andrei Ciobanu, Hristoforos Koutsioukis, Eliza Radu, Vlad Dimulescu, Alex Paun și Luca Teodorescu, iar profesorul coordonator este Ioana Stoica.

Motto-ul după care este construită lucrarea acestora este „per aspera ad astra” - „prin dificultăți către stele”, exprimându-și angajamentul continuu și determinarea pentru a face descoperiri noi în explorarea spațială.

Următorul pas în această călătorie este prezentarea proiectului la International Space Development Conference în Los Angeles, la finalul lunii mai, una dintre cele mai importante conferințe aerospațiale din lume – o oportunitate extraordinară pentru echipă, liceu și țară.

elevi câștigători la NASA

Sursa foto: Arhiva EvZ

Au câștigat concursul NASA de două ori

În 2015, dar și anul acesta, elevii câștigători ai Premiului Mare au fost coordonați de profesoara Ioana Stoica, care susține că cei de la NASA apreciază inteligența și creativitatea elevilor din Vianu pentru că nu oricine poate realiza astfel de proiecte şi pentru că întotdeauna elevii sunt foarte serioşi.

Elevii au fost înscriși în campania „100 de tineri entru dezvoltarea României”, desfășurată de Fundația Dan Voiculescu entru Dezvoltarea României. Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a fost lansată în spiritul sărbătoririi unității și identității naționale și își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.

Cei 100 de tineri care ne fac mândri că suntem români și care s-au remarcat prin performanțe deosebite vor fi incluși în primul catalog al excelenței românești, care va fi lansat la finalul acestui an, potrivit fundatiadanvoiculescu.ro.