Accidentul a avut loc, în jurul orei 16,00 pe trecerea de pietoni din dreptul Pavilionului Expozițional, de la intrarea în stațiunea Mamaia. Potrivit IPJ Constanța, un bărbat, de 21 ani, a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, din Constanţa, dinspre strada Soveja către stațiunea Mamaia. Ajungând la marcajul pietonal din dreptul hotelului Malibu, șoferul a surprins şi accidentat uşor doi tineri, de 16, respectiv 17 ani, care se angajaseră în traversarea străzii, pe marcajul pietonal, din dreapta conducătorului auto.

Cele două victime au fost preluate de ambulanțele SMURD, care au ajuns la locul accidentului. Elevul de 16 ani prezenta traumatism de membru inferior, de braț stâng și traumatism cranio cerebral. Colegul lui, de 17 ani, s-a rănit la picior, suferind un traumatism la gleznă stângă. Minorii sunt în afara pericolului. Șoferul vinovat a rămas fără carnet de conducere, fiind cercetat de polițiștii de Rutieră pentru vătămare corporală din culpă.

 

În perioada, 21-25 martie 2019, Constanța este gazda Olimpiadei Naționale de Chimie, organizată de Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța. La evenimentul  care se desfășoară pe durata a cinci zile participă 350 elevi din clasele a VIII-a  – a XII a, din toată țara. Deschiderea oficială  a competiției are loc astăzi, la ora 18.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța, în prezența reprezentanților Ministerului Educației Naționale, ISJ Constanța, Universității „Ovidius”, a Prefecturii și Primăriei Constanța. (Foto IPJ Constanța)