Evenimentul Zilei > Actualitate > Recidivist și beat, un fost elev și-a înjunghiat fosta profesoară
Recidivist și beat, un fost elev și-a înjunghiat fosta profesoară

Recidivist și beat, un fost elev și-a înjunghiat fosta profesoară

Răzbunare sângeroasă a unui fost elev al Colegiului „Spiru Haret” , din Ploiești. Profesoara de matematică, Andreea Alexe, de 43 de ani, a fost înjunghiată de un fost elev, Mihai Alexandru Nițescu, în varsta de 22 ani.

Tânărul fusese exmatriculat din cauza comportamentului său neadecvat, presărat cu violențe. El fusese implicat într-un scandal, în octombrie 2016, în timpul căruia a amenințat un localnic, Robert Adrian Stănescu, cu un cuțit, așa cum reiese de pe site-ul Judecătoriei Ploieși, instanță care l-a și condamnat la opt luni de închisoare, cu suspendare. Ieri, după ce și-a făcut curaj cu o sticlă de țuică, Nițescu a mers la instituția de învățământ și a așteptat-o pe fosta sa „profă” de matematică, în fața cancelariei.

Acolo, individul i-a înfipt femeii cuțitul în zona toracelui și a fugit. A fost prins de un echipaj de jandarmi, după ce un coleg al profesoarei a sunat la 112. Jandarmii au găsit în geanta lui Nițescu un adevărat arsenal de arme albe: un cuțit de bucătărie, cu lama de 10 cm, un toporaș cu coada metalică, o teslă cu coada metalică, un patent, o foarfecă, un PET de 2 l tăiat în care se aflau cuie, dar și o sticlă de 0,5 l cu țuică. Profesoara a scăpat cu viață, dar a fost supusă unei operații de urgență.