Evenimentul Zilei > Politica > Elena Udrea: Vasile Blaga distruge PDL
Elena Udrea: Vasile Blaga distruge PDL

Elena Udrea: Vasile Blaga distruge PDL

Preşedintele PMP, Elena Udrea, crede că Vasile Blaga ar trebui să-şi dea demisia din fruntea PDL, acuzându-l că distruge partidul, vânzându-l liberalilor.

„Astăzi, drumul pe care Vasile Blaga, dar și cei din jurul lui, cei din conducerea actuală, au dus PDL înseamnă drumul desființării acestui partid. Sunt gata să ducă PDL să-l topească în PNL doar pentru a-şi ascunde propriul eşec şi doar pentru a mai obţine eventuale funcţii în noua construcţie politică. Cred că în actuala situație în care astăzi vedem că parte din PNL este împotriva acestei fuziuni şi umileşte PDL propunându- le pur şi simplu să se înscrie la bucată în PNL, cred că se impune demisia domnului Vasile Blaga, care distruge PDL”, a afirmat Elena Udrea.

Aceasta i-a dat replica și lui Radu Berceanu, care criticase susținerea pe care i-a acordat-o Traian Băsescu Elenei Udrea. „Și Radu Berceanu e un fel de baron local, ca Uioreanu, Nicușor Constantinescu, Vlad Cosma sau alții, doar că fără acte, că el nu a câștigat niciodată un CJ”, a spus ea.

Pe de altă parte, liderul PMP a declarat că va rămâne loială proiectului politic inițiat de Traian Băsescu. „Protejate sau susținute au fost foarte multe colege în politică, de la Anca Boagiu la Monica Macovei sau Roberta Anastase. Că una singură și-a asumat să rămână până la capăt alături de proiectul președintelui, indiferent câtă supărare a generat această loialitate, este altceva, sau că una singură şi-a asumat să ducă o luptă, care a fost şi a preşedintelui, până la capăt. Indiferent cât va dura cariera mea politică, voi rămâne un om politic loial proiectului preşedintelui Traian Băsescu pentru România”, a afirmat Udrea.

Papahagi și Baconschi „s-au contracandidat” Totodată, preşedintele PMP a declarat că este incorectă atitudinea unor membri ai partidului, ca Adrian Papahagi şi Teodor Baconschi, de „a da într-o echipă care a muncit”, doar pentru că nu au primit funcţii. „Domnii Papahagi şi Baconschi, care s-au arătat nemulţumiţi, s-au contracandidat, au venit în PMP să candideze pe aceeași funcție, care a fost câștigată de profesorul Vlaston. (…) Îmi pare rău de orice om care alege să nu mai sprijine acest proiect al PMP. Eu am venit nu pentru un proiect personal, nici să fiu pe lista de europarlamentare printre primii, nici să îmi asum rolul de membru fondator, după ce alţii au strâns semnături”, a spus Udrea.