Update. Curtea de Apel a respins punerea Elenei Udrea sub control judiciar pentru a nu putea părăsi țara, așa cum a cerut DNA. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de procurori.

——————————————————————————————————————————————–

Elena Udrea susține că va rămâne în țară. Ea a făcut o serie de declarații la Curtea de Apel București. Procurorii DNA au solicitat instanței s-o plaseze sub control judiciar pentru a nu pleca din țară. Fostul ministru a declarat că nu intenționează să părăsească teritoriul românesc.

Elena Udrea a precizat că a plecat din țară, în Costa Rica, din cauza unei decizii abuzive a instanței.

„Eu m-am întors de bună voie din Costa Rica. Nu se pune problema să plec undeva câtă vreme mi-am asumat să vin să trăiesc în România”, a declarat Elena Udrea la Curtea de Apel.

Elena Udrea susține că va rămâne în țară

Potrivit spuselor sale, o astfel de măsură, instituirea controlului judiciar nu se justifică în acest caz. Aceasta deoarece nu mai deține nici o funcție publică în stat. Totodată, Elena Udrea a apreciat că soluția dată de completul de fond în dosarul ei nu poate fi menținută la apel.

„Nicio instanță nu poate menține soluția de la fond. Nici măcar completul domnului Ionuț Matei. Este dreptul meu să contest cu apel această decizie. Sunt un om liber și doresc să-mi cresc copilul. Condamnarea a fost și asupra copilului meu de doi ani. De ce să rămână singur?”, a mai declarat Elena Udrea.

Udrea a justificat blestemul împotriva judecătorilor

Fostul ministru a explicat că blestemul pe care l-a rostit după aflarea sentinței pe care a primit-o a fost justificat de starea de spirit de la acel moment. Ea a arătat că și părinții fetiței care a murit în accidentul din cartierul Andronache au avut o reacție similară

„Suntem la justiție, nu suntem la biserică. Înainte de momentul blestemului, tatăl fetiței care a murit în accidentul din Andronche a blestemat o judecatoare la televizor. Până la urma sunt emoțiile unui om care crede în Dumnezeu. Până la urmă, oamenii care nu cred în Dumnezeu, de ce s-ar speria de blesteme”, a mai spus Elena Udrea.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, însă pedeapsa a fost anulată, după ce Curtea Constituţională a stabilit nelegalitatea completurilor de la instanţa supremă.