Evenimentul Zilei > Politica > Elena Udrea: PMP cere comisie de anchetă pe tema manualelor și susține moțiunea ACL pe educație
Elena Udrea: PMP cere comisie de anchetă pe tema manualelor și susține moțiunea ACL pe educație

Elena Udrea: PMP cere comisie de anchetă pe tema manualelor și susține moțiunea ACL pe educație

Partidul Mișcarea Populară(PMP) va solicita Camerei Deputaților înființarea unei comisii de anchetă cu privire la manualele școlare pentru clasele I și II și va susține moțiunea simplă pe tema educației inițiată de ACL, a declarat prezidențiabilul formațiunii, Elena Udrea.

"Vom susţine o moţiune simplă pe educaţie şi în acelaşi timp cerem anchetă parlamentară pentru a se vedea din ce motiv nu s-au tipărite la timp abecedarele, manualele pentru copii de clasa I şi a II-a, în aşa fel încât să află şi noi, să afle şi părinţii pentru care motiv astăzi copii lor nu au avut manuale atât de necesare pe băncile şcolii" a declarat Udrea, adăugând că această solicitare va fi depusă marţi la Camera Deputaţilor.

 

La rândul său, a cerut ACL să sprijine iniţiativa PMP privind înfiinţarea comisiei parlamentare.

"Începerea anului şcolar este de obicei un prilej de bucurie atât pentru copii care se întorc la şcoală, cât şi pentru dascăli şi părinţi. (…). Ziua de astăzi a fost în schimb marcată de tristeţe şi în acelaşi timp am avut cu toţii parte de un moment şocant pe care ni l-a oferit domnul Victor Ponta, de tristeţe, pentru că cei care au mers în clasa I, clasa a II-a nu au avut parte de manuale pentru prima oară după cel de-al Doilea Război Mondial. Momentul şocant oferit de Victor Ponta arată aroganţa prim-ministrului. Aflăm astăzi că nu au copiii nevoie de abecedar (…) ci avem o ţară în care copiii au toţi smartphone-uri şi stau pe internet, se informează de acolo. (…) Domnul Victor Ponta confundă copiii României cu proprii copii şi îşi imaginează că toţi copii din această ţară au posibilităţile pe care le au copii lui, copiii baronilor lui locali şi în general copiii politicienilor. Avem nevoie de un prim-ministru căruia să-i pese de educaţie", a spus Udrea, citată de Agerpres.

Elena Udrea consideră că Ministerul Educaţiei nu a reuşit să organizeze licitaţii pentru tipărirea manualelor pentru clasele I şi a II-a pe motiv că este campanie electorală iar editurile trebuie să tipărească fluturaşi, afişe pentru Victor Ponta.

"Este o delăsare, o lipsă de interes, de responsabilitate care cere demisia lui Victor Ponta, însă de prea multe ori a fost nevoie să-şi asume eşecul guvernării sale, eşecul acţiunilor proprii în calitate de prim-ministru şi nu s-a întâmplat nimic. De aceea nu mă aştept ca de data aceasta domnul Victor Ponta să-şi asume situaţia dezastruoasă din şcolile româneşti şi să facă acest gest. Dar societatea trebuie să-l sancţioneze, să-i ceară lui Victor Ponta să ia măsuri cu propriul Guvern, să facă ceea ce aşteapă oamenii de la el să facă şi să pregătească şcoala pentru copii pe care trebuie să-i educe", a mai spus liderul PMP, care i-a solicitat premierului să continue programul 'Cornul şi laptele'.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: