"De astăzi dosarul în care am fost 72 de zile arestată este public. Numit incorect şi pe nedrept Gala Bute, ( faţă de campionul Lucian Bute), în realitate ar trebui să fie Dosarul Elena Udrea, pentru că este un dosar în care procurorii au îngrămădit în mare viteză acuzaţii diverse la adresa mea, ţintă fiind fără dubii arestarea.

Abuz în serviciu în condiţiile în care nu se precizează ce anume am făcut eu defectuos, ori nu am făcut deloc deşi ar fi trebuit să fac, în ceea ce priveşte implicarea MDRT în Gala Bute. Trei luări de mită, pentru care singurele probe sunt declaraţiile, mai greu sau mai uşor date de foşti colaboratori, care fiind puşi în faţă probelor şi cu ameninţarea arestării, sfârşesc prin a recunoaşte că au luat bani, dar evident, nu pentru ei ci pentru şef, pentru Elena Udrea! Ceea ce le-a adus libertatea, mie arestarea şi, pentru ei în loc de o pedeapsa întreagă, reduceri succesive ale acesteia!
Va dau un exemplu pe care îl puteţi înţelege mai uşor: dacă o asistenţă medicală care lucrează cu un mare profesor este prinsă că a luat bani de la pacienţi şi are de ales între a fi arestată şi condamnată şi a spune că îi dădea de fapt banii profesorului, astfel rămânând liberă şi eventual chiar cu o pedeapsa mult redusă şi chiar fără executare la final, ce credeţi că va face?

De astăzi, pot vorbi liber despre acest dosar, despre acuzaţii, probe şi presiunile făcute de procurori pentru a obţine declaraţii împotriva mea, care continuă şi acum.

Fiţi siguri că mă voi apara cu toate armele, nu pentru că mă consider în general un politician fără greşeli ci, pentru că acest dosar este proba justiţiei de tip nou, în care delaţiunea este suficientă în inculparea şi arestarea unui om", a scris Elena Udrea, pe pagina sa de Facebook.