Elena Udrea: Mai există o scenă politică? Eu văd o scenă pe care se întâmplă un război în care reuşeşte unul să îşi ia aşa o poziţie dominantă, mai primeşte o smetie, se întoarce la pământ…se ridică Sistemul, iarăşi primeşte şi Sistemul o lovitură, mai apare cineva cu o înregistrare, cum se fac dosarele, ce se întâmplă pe la SRI. Deci tot aşa, nici nu ştii. Te culci seară cu un potenţial învingător şi dimineaţă auzi: breaking news – un nou dosar pentru Liviu Dragnea, un nou dosar pentru Guvern şi aşa mai departe

Dacă eu nu aş fi fost colegă cu domnul Tudose în Parlament şi nu l-aş fi cunoscut, la un moment dat, în calitatea dânsului de deputat cred de Brăila în 2009 când eram ministru v-aş întreba cine este domnul Tudose? A apărut cineva cu numele acesta în politică românească? Bun. Deci, nu ştiu, n-aş miza foarte tare nici pe domnul Dragnea, chiar dacă e ceva mai cunoscut, pentru că domnul Dragnea ne-a obişnuit cu laşităţile şi încercările dansului de a se înţelege cu Sistemul. Îl mai păcăleşte Sistemul că îl lasă în pace şi că e bine aşa şi să nu încerce să schimbe nici legile justiţiei, să îi pună prim-miniştri pe care-i doreşte, domnul Dragnea se lasă păcălit şi face ce i se spune. Mai primeşte o lovitură din partea Sistemului, i se mai face un dosar, mai ia un colaborator de la DNA, domnul Dragnea se revoltă şi iasă la televizor şi ne spune cum va face el ce l-a împuternicit electoratul să facă. Deci n-aş miza nici pe domnul Dragnea…deci atât de multă laşitate este în ceea ce face domnul Liviu Dragnea – nu că alţii ar fi mai viteji pe scenă politică – încât nu m-aş aventură să spun astăzi cine ar fi câştigătorul.

-Vorbim totuşi de un al doilea premier care îl deranjează pe domnul Dragnea pus tot de el.

Elena Udrea: pentru că pune premierii care i se cer. Deci i s-a cerut domnul Grindeanu, alt nimeni în politică…

-Cine i-a cerut?

Elena udrea: Păi…înţeleg că i-a cerut Securitatea, nouă Securitate, prin domnul Klaus Iohannis. La fel şi acum: toată lumea ştie că domnul Tudose a fost singurul acceptat de domnul Klaus Iohannis. Păi, când pui premierii altora, ce te aştepţi să se întâmple?  (N.r. – nimic altceva) Decât să conducă alţii Guvernul şi eventual şi împotriva ta. Deci domnul Dragnea primeşte ce merită.

– Credeţi că doamna Plumb şi doamna Shhaideh trebuie să îşi dea demisiile?

Elena  Udrea: Nu din acest motiv. Nu din motivul dosarelor făcute de DNA. Dacă DNA vrea să te înlocuiască dintr-o funcţie publică cu altcineva pe placul Sistemului, îţi face dosar. Nu este suficient pentru un om politic să plece dintr-o funcţie.