Evenimentul Zilei > Politica > Elena Udrea: „Crin Antonescu ca avea suţinerea PMP dacă se dezice de lovitura de stat, regretă asocierea cu Victor Ponta şi va susţine lupta pentru independenţa justiţiei”
Elena Udrea: „Crin Antonescu ca avea suţinerea PMP dacă se dezice de lovitura de stat, regretă asocierea cu Victor Ponta şi va susţine lupta pentru independenţa justiţiei”

Elena Udrea: „Crin Antonescu ca avea suţinerea PMP dacă se dezice de lovitura de stat, regretă asocierea cu Victor Ponta şi va susţine lupta pentru independenţa justiţiei”

Preşedintele PMP, Elena Udrea, urează „succes” fuziuni PNL-PDL, mulţumită că în acest fel, „rămâne un loc liber pe scena politică, pe care în mod natural, noi, PMP, îl vom ocupa”. Iar dacă în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale ar ajunge un candidat al dreptei, altul decât PMP, „îl vom susţine, dar depinde de ce îşi asumă”.

Prezentă la Constanţa la conferinţa judeţeană de alegeri a conducerii filialei PMP, Elena Udrea a declarat că partidul său s-a născut pentru a face o politică diferită de cea PNL şi PDL . „Le dorim mult succes, rămâne un loc liber pe scena politică, pe care în mod natural noi îl vom ocupa. Noi suntem singurul partid din Romnia care spune că trebuie şi ducem mai departe toată lupta lui Traian Băsescu pentru un stat de drept, pentru justiţie, pentru reforme.Foarte bine, să fuzioneze dar noi ne vedem de treaba noastră”, a precizat liderul  PMP într-o conferinţă de presă. 

Elena Udrea pune condiţii pentru susţinerea candidatului Dreptei la prezidenţiale

Dacă PMP nu ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, PMP va susţine candidatul Dreptei în turul al doilea. „Da, dar depinde ce şi asumă. Dacă ajunge domnul  Crin Antonescu, cel care a fost părtaş la lovitura de stat de exact acum doi ani de zile, pentru a obţine votul nostru, măcar atât trebuie să facă, să se dezică de ceea ce s-a întâmplat în acea perioadă. Şi să regrete asocierea, parteneriatul cu Victot Ponta. Deci dacă domnul Antonescu intră în turul doi, sau alt candidat al PNL-ului, şi regretă ceea ce s-a întâmplat cu lovituta de stat, afirmă că va susţine pe mai departe lupta pentru independenţa justiţiei, statul de drept, atunci va avea şi suportul nostru. Măcar atât să facă. Nu poţi condamna un partid pentru ce au făcut la un moment dat, liderii lui.Eu nu condamn în totalitate PNL-ul pentru ce a făcut, atunci, domnul  Antonescu” 

„PDL se grăbeşte să dispară”

Elena Udrea îl acuză pe Vasile Blaga că, de dragul unei funcţii politice în PNL, sacrifică PDL-ul. „Văd că se şi grăbesc. Este uimitor cum această conducere a PDL-ului care vorbea despre forţa partidului, aleargă spre PNL şi se teme ca nu cumva să se răzgândească liberalii să-i absoarbă. Se duc să se topească în PNL-ul care a dat lovituri de stat. Din incapacitatea domnului Vasile Blaga de a mai oferi un viitor acestui partid. Blaga se mulţumeşte cu orice funcţie în partidul viitor, doar să mai rămână, să mai conteze acum la final de carieră. Este evident că actuala conducere nu are nicio soluţie, aşa că preferă să se predea PNL-ului.Iar PNL de ce să nu-i preia? De când îşi dorea PNL ca PDL-ul să dispară, aşa cum spunea Crin Antonescu în 2012. Îi reuşeşte, îl absoarbe”

„Traian Băsescu a dat un test trist pe care l-a trecut cu brio”

Liderul PMP, Elena Udrea, nu crede că partidul său, care îl susţine pe Traian Băsescu, va fi afectat de scandalul în care este implicat fratele preşedintelui. „Traian Băsescu a demonstrat în această situaţie că este cu adevărat un om de stat şi că-şi duce mai departe lupta pentru independenţa justiţiei, chiar cu aceste costuri. Ca cineva din familia dânsului să fie implicat într-un dosar penal, în care a şi fost închis preventiv. Cred că românii de bună credinţă, nu cei care sunt în preajma domnului Voiculescu, chiar şi în acestă situaţie, sunt alături de preşedinte. Şi m-aş bucura ca cei pentru care toate astea contează să fie şi alături de Mişcarea Populară. În plan personal este o situaţie dificilă pentru preşedinte. Dar în planul statului, al instituţiilor pe care domnul preşedinte le susţine, planul funcţionării justiţiei, Traian Băsescu a dat un test pe care nimeni nu vrea să-l dea, un test trist dar l-a trecut cu brio”. 

Claudiu Palaz, ales preşedinte al organizaţiei judeţene a PMP Constanţa

Preşedintele interimar al PMP Constanţa, Claudiu Palaz, a devenit astăzi liderul ales al filialei locale. De la conferinţa judeţeană de alegeri a noii conduceri au lipsit însă delegaţii organizaţiei municipale şi liderul acestora, deputatul Florin Gheorghe, pe motiv că „nu am fost invitaţi”. PMP Constanţa este organizaţia care a obţinut cele mai bune rezultate din ţară, la alegerile europarlamentare. „Din păcare, ca în orice partid mai la început, sunt şi disensiuni între membri. PMP îşi propune aici la Constanţa un scor cu peste 20% în turul întâi şi peste 50% în turul doi pentru candidatul pe care îl vom susţine noi, şi pentru acest obiectiv este mult mai important să existe unitate. Şi Florin Gheorghe şi Claudiu Palaz  sunt doi oameni care fac performanţă în politică, şi sunt convinsă că vom face o echipă. O să îi împac eu” a comentat Elena Udrea.