Evenimentul Zilei > Justitie > Elena Udrea a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru un nou termen în dosarul „Gala Bute”
Elena Udrea a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru un nou termen în dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru un nou termen în dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea a ajuns luni, 14 decembrie 2015, la Înalta Curte de Casație și Justiție,pentru un nou termen în dosarul Gala Bute. Udrea nu a făcut nicio declarație la intrarea în Înalta Curte.

Fostul ministru Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.
În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu – administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu – fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia – fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu – fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă – administratorul unei firme.