Elena Lasconi candidează pentru șefia USR. Clotilde Armand se pregătește și ea

Elena Lasconi candidează pentru șefia USR. Clotilde Armand se pregătește și ea Elena Lasconi. Sursa foto: Facebook/ Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel

Elena Lasconi și-a anunțat în urmă cu scurt timp candidatura pentru șefia USR, invocând că motivul acestei decizii este reconstrucția partidului din care face parte și care a rămas singura alternativă a românilor în fața „partidului-stat”.

Între timp, Clotilde Armand se pregătește și ea să candideze pentru cea mai înaltă funcție din partid, precizând într-un mesaj că este momentul unui restart profund în USR.

Elena Lasconi vrea să preia șefia USR

În acest context, Lasconi devine candidatul cu cele mai mari șanse de a prelua conducerea USR, mai ales după ce Dominic Fritz, anterior considerat favorit pentru această poziție, a anunțat că nu candidează, printr-un mesaj adresat grupurilor interne, potrivit digi24.

De asemenea, Lucian Viziteu, despre care se specula că va candida și el, a declarat că își va oferi sprijinul pentru Elena Lasconi și că se bucură că aceasta i-a înțeles mesajul lui și al celorlalți colegi.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În acest moment România este roșie. Avem un partid-stat: PSD. Avem și o alternativă: USR, echipa din care fac parte.

Mă doare să văd mesajul electoratului la nivel național. Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat.

Așa că am decis să-mi depun candidatura pentru președinția USR. Motivul: reconstrucția partidului, singura alternativă în fața partidului-stat”, a scris Elena Lasconi într-un mesaj postat pe Facebook.

Totodată, aceasta a subliniat că după alegerile din 9 iunie nu a avut timp să se bucure de rezultate, deoarece s-a confruntat cu o situație în fața căreia nu poate rămâne spectator.

Lasconi spune că a refuzat să stea cu mâinile în sân și să privească cum democrația din țara pe care o iubim cu toții se prăbușește, exprimându-și încrederea că știe că poate să schimbe multe și, în plus, se simte datoare să încerce.

Clotilde Armand se pregătește și ea să candideze

Înainte de mesajul transmis de Elena Lasconi, Clotilde Armand, care și-a recunoscut înfrângerea din Sectorul 1, a postat și ea un mesaj prin care dă de înțeles că se pregătește să intre și ea în cursa pentru șefia USR.

Clotilde Armand

Clotilde Armand. Sursa foto: EVZ

În primul rând cred că este important să fim sinceri cu noi să ne recunoaștem vina acolo unde am greșit și acolo unde s-a greșit. Doar așa putem evolua. Apoi eu mai cred cu tărie că acum este momentul unui restart profund al USR.

Un bun moment în care trebuie să ne privim în oglindă și să nu ne mai mințim, să ne recunoaștem și să ne amintim ce ne-a unit împreună pe noi toți: ghiniști, barniști, clotildiști, nicușoriști etc.

Cred că de la acest moment zero putem să repornim motoarele la turație maximă, de la lucrurile care ne țin pe noi toți împreună: cinstea, competența, meritocrația, transparența”, a scris aceasta într-un mesaj pe Facebook, în care a și prezentat un plan măreț pentru USR.