Pe site-ul oficial al Poliției Române a fost postată, astăzi, fotografia lui Elan Schwartzenberg, la „Persoane urmărite”. În descrierea făcută de către polițiști se arată că omul de afaceri este căutat pentru complicitate la dare de mită.

„În fapt s-a reținut că în cursul anului 2011, Schwartzenberg Emilian l-a ajutat pe M. A. (Avraham Morgenstern n.r.) reprezentantul unei societăți comerciale , să îi dea lui  M. R. S. (Mazăre Radu Ștefan n.r.), suma totală de 175.000 euro, pentru a facilita câștigarea în condiții avantajoase a unei licitații având ca obiect contractul de construire a unui campus social în valoare totală de 40.964.030 lei fără TVA. (circa 10 milioane euro). Se sustrage punerii în aplicare a mandatului de arestare preventivă.”, scrie pe site-ul Poliției Române.

Elan Schwartzenberg a fost dat în urmărire națională în baza unui mandatului de arestare preventivă (MAP) nr. 246/UP, emis de Tribunalul București în data de 09.06.2016.

Oficiali din Poliția Română au declarat, pentru EVZ, că ofițerii de la Urmăriri au cerut magistraților de la Curtea de Apel București emiterea unui mandate de urmărire internațională, întrucât au informații că Elan Schwartzenberg se află în Israel. În baza mandatului de arestare internațional, omul de afaceri urmează să fie dat în urmărire prin Interpol.

 

Te-ar putea interesa și: