Evenimentul Zilei > Sport > El este milionarul care a devenit noul acționar la Rapid. „Va rămâne aceeași prezență discretă”
El este milionarul care a devenit noul acționar la Rapid. „Va rămâne aceeași prezență discretă”

El este milionarul care a devenit noul acționar la Rapid. „Va rămâne aceeași prezență discretă”

Organigrama Rapidului a suferit o nopuă modificare, după ce giuleștenii au anunțat că Liviu Goncea este noul acționar al clubului.

Liviu Goncea este noul acționar al clubului Rapid, cu 48 la sută din acțuni, însă nu se știe exact dacă acesta a achitat vreo sumă de bani pentru acest pachet.

Încă de anul trecut, Rapidul și Liviu Goncea au început negocierile în acest demers, dar pandemia provocată de noul coronavirus a amânat tranzacția. Liviu Goncea este supranumit „milionarul KIA”, are vârsta de 60 de ani, fiind unul dintre cei mai cunoscuți afaceriști din domeniul auto.

De asemenea, Liviu Goncea este bun prieten cu Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 și cel care a pus bazele noului Rapid. Din 2016, a fost consilierul acestuia, iar în 2012 a și candidat pentru funcția de primar. În trecut, el a fost membru PSD și PMP.

Liviu Goncea nu este străin de „Farmecul Vieții”. Afaceristul era implicat la Rapid și până acum, prin unele contracte de sponsorizare.

Goncea deține 51% din acțiunile Mit Motors International și KIA Romauto, 54% la Hera Cleaning SRL și 51% la Baltic Marine Grup SRL, precum și 1% din acțiunile Isuzu Romauto.

Liviu Goncea deține nouă conturi, atât în lei, în euro, cât și în dolari, cu o valoare totală de 3.439.584 lei, 3 terenuri intravilane în București și Sinaia și o casă de vacanță în Sinaia, potrivit declarației de avere din vara anului trecut. Conform declarației de avere, Goncea a încasat, în 2018, suma de 11.334 de lei din indemnizația de la Sectorul 1 și 90.499 de lei salariul de la KIA. Potrivit proport.ro, interesele acestuia vor fi reprezentate în Consiliul de Administrație de Andrei Nicolescu, cel care făcea parte deja din clubul giuleștean, unde are funcția de vicepreședinte.

„În noua sa calitate, aceea de acționar, domnul Goncea va ramâne aceeași prezență discretă”, anunță Rapid pe site-ul oficial.

Liviu Goncea este, din 2016, consilier local la Primăria Sectorului 1. El deține pachetele majoritare ale firmelor MIT MOTORS International SRL (51%), KIA ROMAUTO SRL (51%), Hera Cleaning SRL (54%) și Baltic Marine Grup SRL (51%), dar și 1% din acțiunile ISUZU ROMAUTO SRL. Este și administrator al firmelor firmelor MIT MOTORS International SRL și Baltic Marine Grup SRL.

„Bani la Rapid aduc prietenii mei. Victor Angelescu este unul dintre ei, iar Liviu Goncea, acționarul de la KIA, va fi unul dintre acționarii majoritari. Va semna actele în septembrie sau octombrie, e o chestiune de timp, un acord de preluare a 50 la sută din acțiuni.

Deci 50 la sută sunt la Victor Angelescu, iar 50 la sută vor fi la Liviu Goncea. Ei vor fi cei doi acționari ai clubului Rapid, amândoi sunt prietenii mei. Cu Liviu Goncea mă cunosc de peste 40 de ani”, declara Dan Tudorache anul trecut, potrivit sursei citate. (FOTO: Facebook)

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: