Egipt: Turistă, omorâtă de un rechin în Marea Roşie, la Sharm el-Sheik

Egipt: Turistă, omorâtă de un rechin în Marea Roşie, la Sharm el-Sheik

O femeie în vârstă de 70 de ani, turistă din Germania, a murit astăzi în staţiunea Sharm el-Sheik, din Egipt, după ce a fost atacată de un rechin. Turista se scălda în mare, la numai câţiva metri de hotelul în care era cazată.

"A fost atacată de un rechin care i-a smuls o parte din piciorul stâng şi antebraţul drept", a declarat pentru AFP un cadrul medical din staţiune.

Incidentul are loc la doar câteva zile după ce un alt grup de turişti a fost atacat, iar câteva persoane au fost rănite.

De pe 1 decembrie şi până acum au avut loc mai multe incidente la Sharm el-Sheik, privind atacurile rechinilor. Pe 2 decembrie, autorităţile avertizau că patru turişti au fost mutilaţi în urma unor atacuri. Autorităţile au anunţat că vor impune o restricţie care să ţină turiştii la distanţă de apele Mării Roşii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Turiştii care au fost atacaţi marţi şi miercuri erau din Rusia şi din Ucraina. Ei au suferit răni grave la mâini şi la picioare.

Ultimul atac mortal al rechinilor la Sharm el-Sheik a avut loc în 2004, victimă fiind un turist care făcea snorkeling.

În Marea Roşie se află 44 de specii de rechini. Apele de la Sharm el-Sheik atrag mii de turişti, pentru frumuseţea şi abundenţa faunei oceanice.

Imagini filmate în apele Mării Roşii, chiar la Sharm el-Sheik, unde a fost atacată turista: <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/EWRliTNqufs?fs=1&hl=ro_RO"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowscriptaccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/EWRliTNqufs?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></object>