Egiptul va ridica de marţi, 1 iunie, restricţiile impuse pentru stoparea răspândirii coronavirusului, inclusiv pe cele privind programul de funcţionare a magazinelor şi restaurantelor, a anunţat guvernul de la Cairo. Din 6 mai, magazinele, mall-urile şi restaurantele se închideau la ora locală 21:00 după o creştere a numărului de infectări.

Nu mai există restricții pentru coronavirus în Egipt de la 1 iunie

Guvernul Egiptului va ridica toate restricțiile impuse de la 6 mai, în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului, la 1 iunie. Ca parte a eforturilor de a salvar sectorul turistic, a finalizat vaccinarea muncitori din toate hotelurile din provinciile Sinaiul de Sud și Marea Roșie și intenționează să vaccineze toți locuitorii celor două stațiuni Hurghada și Sharm el-Sheik, a declarat duminică cabinetul.

Egiptul a impus măsuri stricte la începutul pandemiei, închizându-şi spaţiul aerian şi impunând interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii pentru a combate răspândirea coronavirusului, dar a rămas în cea mai mare parte deschis începând din iunie trecut.

Egiptul doreşte o relansare a turismului şi este gata să primească cât mai mulţi vizitatori în acest an

Turismul reprezintă de obicei până la 15% din produsul intern brut. Veniturile din turism, o sursă importantă de valute străine pentru Egipt, au scăzut drastic cu 70% în 2020 din cauza pandemiei. Turismul generează în mod obişnuit până la 15% din PIB al ţării.

Egiptul este optimist că va primi mai mulţi turişti în anul acesta, numărul lor crescând constant din ianuarie până la circa jumătate de milion de vizitatori pe lună, a declarat ministrul turismului şi antichităţilor, Khaled El-Enany.

Egiptul a confirmat oficial 260.659 de cazuri de coronavirus, inclusiv 15.001 de decese începând de sâmbătă. Cu toate acestea, oficialii și experții spun că numărul real de infecții este mult mai mare, dar nu se reflectă în cifrele guvernamentale din cauza ratelor scăzute de testare și a excluderii rezultatelor testelor private, anunţă arabnew.