Edward Snowden, despre funcția lui Donald Trump: "O funcție printre multe altele”

Edward Snowden, despre funcția lui Donald Trump: "O funcție printre multe altele”

Fostul consultant al Agenției de securitate națională a SUA (NSA) Edward Snowden a afirmat luni că Donald Trump nu va fi "decât președinte" al Statelor Unite, "o funcție printre multe altele", relatează AFP "Puțin contează Donald Trump, Donald Trump nu este decât președinte. Este o funcție importantă, dar una printre multe altele", a declarat el în cursul unei conferințe pe internet la Stockholm, luând cuvântul prin videoconferință din Rusia.

Edward Snowden și-a îndemnat auditoriul să nu se lase descurajat de alegerile prezidențiale din SUA, pentru a cere în continuare nu doar guvernelor, dar și firmelor să le respecte viața privată.

"Exact cum companiile petroliere încep să se confrunte cu critici, manifestații și retrageri ale investitorilor din cauza impactului acestei industrii asupra climei globale, trebuie să avem aceeași înțelegere a consecințelor activității acestor firme asupra mediului nostru digital", a explicat el, potrivit unimedia.info.

Americanul este căutat de Statele Unite pentru că a transmis unor jurnaliști mii de documente clasificate, dezvăluind amploarea programelor de supraveghere ale NSA puse în aplicare după atacurile de la 11 Septembrie 2001.

Ne puteți urmări și pe Google News
El a spus că nu se teme dacă guvernul lui Donald Trump își va intensifica eforturile pentru a-l aresta. "Nu am ce să fac", a adăugat Edward Snowden.

"Adevărul este că da, Donald Trump a numit un nou director al CIA care mă folosește ca exemplu pentru a spune că disidenții trebuie pedepsiți cu moartea", a ținut el să menționeze.

"Chiar dacă voi fi lovit de vreun autobuz sau o dronă ori aruncat din avion mâine, nu are atâta importanță pentru mine, pentru că eu cred în deciziile pe care deja le-am luat", a mai afirmat Edward Snowden.