Edward Snowden, un fost consultant în domeniul informaticii pentru Agenția Națională de Securitate (NSA) și contractant pentru Agenția Centrală de Informații (CIA), în vârstă de 37 de ani, a remarcat încă o dată evoluția monedei virtuale Bitcoin. Postarea pe Twitter a lui Snowden vine după știrile din ultimele zile despre măsurile de stimulare de 6 trilioane de dolari ale administrației Biden pentru a „readuce o America mai bună”. Wall Street Journal a spus că POTUS este pe cale să-și dezvăluie propunerea de buget gigant pentru 2022, încă de vineri.

„Șase trilioane de dolari? Acest lucru este bun pentru Bitcoin ”, a declarat vineri Edward Snowden. Tweetul are deja 53.000 de aprecieri și a fost repostat de peste 8.000 de ori. Desigur, nu este prima dată când Snowden menționează Bitcoin; în ultimii ani, activistul pentru confidențialitate a fost foarte vocal în legătură cu acest subiect.

De exemplu, după prăbușirea pieței din 12 martie 2020, denumită „Joia Neagră”, Snowden a spus: „Este pentru prima dată de când am vrut să cumpăr bitcoin. Căderea a fost dictată de prea multă panică și prea puțin de un motiv real. ”

Când Departamentul de Justiție al SUA (DoJ) a confiscat veniturile rezultate din vânzările de cărți ale lui Snowden în urma anunțării unui proces împotriva denunțătorului, Snowden a scris și pe Twitter: „În concluzie, acest lucru este excelent pentru bitcoin”.  Adepții bitcoin, pe de altă parte, nu au fost amabili cu Snowden pentru că acesta a atacat criptomoneda în mai multe rânduri.

Snowden a criticat recent declarațiile recente ale Fundației pentru Drepturile Omului (HRF), Alex Gladstein, pe Twitter. Interviul recent al lui Snowden nu i-a picat bine lui Gladstein. „Cea mai proastă parte a criptomonedelor care transformă bogăția la nivel de comoara unui balaur este că vedem cum oameni buni se transformă emoțional în balauri: atât de paralizați intelectual de teama că toată lumea le amenință tezaurul, încât pierd din vedere lumea de dincolo de peștera lor”, speria Snowden. răspuns la declarațiile lui Gladstein pe Twitter.

Edward Snowden a criticat Bitcoin ocazional, dar dezvăluie, de asemenea, că îl folosește în mod regulat și, odată, a făcut referire la acesta ca „primul ban gratuit” al lumii. A vorbit despre monede de confidențialitate precum monero (XMR) și zcash în mai multe ocazii (ZEC). Nu există nicio îndoială că Snowden este un om care crede în tehnologiile descentralizate și a menționat de multe ori că cryptos sunt o amenințare la adresa monopolului statului național asupra banilor.

În 2016, Snowden a spus odată că „noile tehnologii ridică posibilitatea unor proteste fiscale de neoprit”. De atunci, Snowden a șters acel tweet, dar încă vorbește pozitiv despre bitcoin și economia criptografică în mod regulat până în prezent.