Evenimentul Zilei > Actualitate > Educaţia e mai săracă în 2017! Bugetul scăzut a generat un val de REACŢII NEGATIVE! ,,Vă rugăm să respectaţi legea!”
Educaţia e mai săracă în 2017! Bugetul scăzut a generat un val de REACŢII NEGATIVE! ,,Vă rugăm să respectaţi legea!”

Educaţia e mai săracă în 2017! Bugetul scăzut a generat un val de REACŢII NEGATIVE! ,,Vă rugăm să respectaţi legea!”

Educaţia a avut de suferit după ce bugetul alocat Educației în 2017 este mai mic cu 7,9% decât cel cheltuit în 2016. Cu toate că sunt promise creşteri salariale de până la 15%, bugetul alocat Ministerului a fost redus şi la capitolul ,,cheltuielile de personal”. Toate aceste măsuri au stârnit un val de reacţii negative din partea profesorilor care cer 6% din PIB.

,,Deși speram ca anul sa aducă semne bune, se pare ca bugetul alocat educației in 2017 este mai mic decât cel cheltuit anul trecut. Atenție! Și cheltuielile de personal sunt mai mici in 2017 decât in 2016, deși salariile noastre vor creste cu 15%? Domnule Liviu Marian Pop acesta este cu adevarat bugetul educației? Legea spune ca trebuie alocat 6% din PIB! Va rugam sa respectați legea și promisiunile!”, spune Florentina Gaşpar, profesor

Printre priorităţile notate în bugetul învăţământului se numără: procentul celor care părăsesc timpuriu şcoala să fie sub 11,3%, cu 8% mai scăzut decât în 2015, cel puţin 26,7% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 30 şi 34 de ani să aibă finalizate studiile universitare şi cel puţin 10% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani să participe la învăţarea pe tot parcursul vieţii. De asemenea, alte două priorităţi notate sunt  construcţia a 500 de noi creşe şi grădiniţe şi atragerea studenţilor străini.