Evenimentul Zilei > Politica > ECONTEXT: Câte SPITALE închise de Boc au fost REDESCHISE de Ponta
ECONTEXT: Câte SPITALE închise de Boc au fost REDESCHISE de Ponta

ECONTEXT: Câte SPITALE închise de Boc au fost REDESCHISE de Ponta

Cu toate că pentru închiderea spitalelor PSD a arărat cu degetul spre guvernarea Boc, de câte ori s-a ivit ocazia, şi deşi au promis, tot de atâtea ori, că vor remedia situaţia, în fapt, de la vorbe la fapte diferenţa este una ca de la cer la pământ.

Potrivit unei analize econtext.ro, în cei trei ani de guvernare, din cele 61 de spitale închise în 2010 de Emil Boc, Victor Ponta a redeschis doar unul.

Prin spitale înţelegem toate tipurile de unităţi sanitare (ambulatorii de specialitate, policlinici, dispensare, centre de sănătate, sanatorii balneare, unităţi medico – sociale, centre de diagnostic şi tratament, cabinete medicale, laboratoare medicale, centre de transfuzie etc.).

În 2001, numărul spitalelor de stat din ţară era de 442. În timpul guvernării lui Emil Boc, în România mai erau 428 de spitale de stat. În 2010, din cauza crizei au fost închise 61 de spitale.

În ciuda discursului său pe această temă, Victor Ponta nu a redeschis prea multe spitale. Din 2012 până la sfârşitului lui 2013 a fost redeschis doar un spital!

Imediat după Revoluţie, România avea 423 de spitale de stat, spitale private apârând mult mai tarziu, 1997 fiind doar două spitale private. În prezent avem peste 130.

Vezi AICI care a fost evoluţia, pe ani, legată de numărul spitalelor de stat.